Ερντογάν: Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε πριν από 45 χρόνια στην Κύπρο
Κόσμος

Ερντογάν: Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε πριν από 45 χρόνια στην Κύπρο

«Ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να κάνει το ίδιο βήμα που έκανε πριν από 45 χρόνια, αν χρειαστεί για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο μήνυμά του για τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή κλιμακώνοντας την ένταση που έχει δημιουργηθεί με τις δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Όσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε χθες από την τουρκική εθνοσυνέλευση ότι όποια απόφαση και να πάρει οποιοσδήποτε, η Τουρκία θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της στην ανατολική Μεσόγειο – αψηφώντας προφανώς τα μέτρα της Ε.Ε.  

Το «Γιαβούζ», το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, θα αρχίσει γεωτρήσεις σε λίγες ημέρες ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, το πρώτο γεωτρύπανο, το «Φατίχ», δεν εντόπισε κοίτασμα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, όπου, όμως, θα μεταβεί τον Αύγουστο και το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet