Έξι συλλήψεις για την επίθεση κατά αστυνομικών κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας
Κοινωνία

Έξι συλλήψεις για την επίθεση κατά αστυνομικών κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας

Έξι συλλήψεις, πέντε αλλοδαπών και ενός Έλληνα, πραγματοποίησε η αστυνομία, το απόγευμα της Παρασκευής, με την κατηγορία ότι μαζί με 15 ακόμη άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας, στη συμβολή της Καραολή – Δημητρίου με τη Β. Σοφίας, λίγες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η ομάδα των ατόμων, χτυπώντας τους αστυνομικούς με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές, επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό φραγμό και να πλησιάσει το κτήριο της πρεσβείας, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικοί απέτρεψαν την επίθεση και κατάφεραν να συλλάβουν τα έξι άτομα, τα οποία στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν αντιστάθηκαν, απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια.

Κατά την επιχείρηση για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των ατόμων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, που φέρουν εκδορές και οιδήματα σύμφωνα με γνωμάτευση του 401 ΓΣΝ Αθηνών. Επιπλέον οι πέντε συλληφθέντες αλλοδαποί αρνήθηκαν την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία δακτυλοσκόπησής τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, αντίστασης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο περιοριστικός όρος της υποχρέωσης εμφάνισής τους σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε δύο ημέρες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet