Δεν «προχώρησε» από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής η αγορά του κτηρίου στο Περιστέρι
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Δεν «προχώρησε» από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής η αγορά του κτηρίου στο Περιστέρι

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής δεν προχώρησε στην έγκριση αγοράς του κτηρίου στο Περιστέρι, για τη μετεγκατάσταση κεντρικών υπηρεσιών της.

Η συζήτηση για το θέμα αναβλήθηκε και μάλλον το ζήτημα θα παραπεμφθεί στη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

«Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα» τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) στην ακόλουθη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε:

Η μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων του Κεντρικού Τομέα Αθήνας, η αταλάντευτη στάση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και η πεποίθησή μας ότι η συλλογική δράση και ο αγώνας φέρνουν αποτελέσματα έδωσαν «καρπούς» και ανάγκασαν την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής να μην προχωρήσει στην έγκριση της δαπάνης αγοράς του κτηρίου στο Περιστέρι.

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και μάλιστα κατακαλόκαιρο, στη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 19-7-2019, οι σωστοί χειρισμοί, οι συνεχείς παρεμβάσεις μας εδώ και 2 ½ χρόνια και η αποφασιστικότητά μας να «μπλοκάρουμε» με κάθε τρόπο και να ακυρώσουμε τις προγραμματισμένες από την περιφερειακή Αρχή διαδικασίες υποχρέωσαν την πλειοψηφούσα παράταξη της Οικονομικής Επιτροπής να πάρει απόφαση για την «αναβολή του θέματος και την περαιτέρω διαχείρισή του από τη νέα διοίκηση», πετώντας έτσι το «μπαλάκι» στη νέα περιφερειακή Αρχή, ως συνέχεια της ανοιχτής επιστολής του Συλλόγου προς τον νέο περιφερειάρχη και την σχετική απάντησή του.

Είχε προηγηθεί η ψηφοφορία για ακύρωση του διαγωνισμού, πρόταση την οποία στήριξε και το Δ.Σ. του Συλλόγου, την οποία ψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης/ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η οποία όμως δεν πήρε πλειοψηφία.

Συνεχίζουμε με επαγρύπνηση και ετοιμότητα απέναντι σε κάθε έναν, που θα θελήσει να ξαναφέρει στο προσκήνιο παρόμοιες προτάσεις.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να στεγαστούν οι υπηρεσίες μας σε κτήρια σύγχρονα, λειτουργικά, και όσο το δυνατόν οικονομικά, μέσα από τη δωρεάν παραχώρηση δημοσίων κτηρίων στην Περιφέρεια, προσβάσιμα στους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες. Το σύνθημα στο πανό του Συλλόγου «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 20 εκατ. Ευρώ – ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ» θα παραμείνει επίκαιρο.

Η όλη εξέλιξη αναδεικνύει περίτρανα ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ακόμα κι όταν φαίνεται ότι έχουμε «τοίχο» μπροστά μας, ότι το δίκιο μας είναι το «όπλο», που έχουμε στα χέρια μας, που μας δίνει τη δύναμη να ξεπερνάμε τα εμπόδια, που βάζουν μπροστά μας το αστικό κράτος, οι μηχανισμοί του και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι προκειμένου να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς του ομίλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet