«Ωρολογιακή βόμβα» τα απορρίμματα στην Αττική – Πρέπει να βρούμε λύση μέχρι το τέλος του 2019 λέει ο υπουργός Εσωτερικών
Αυτοδιοίκηση

«Ωρολογιακή βόμβα» τα απορρίμματα στην Αττική – Πρέπει να βρούμε λύση μέχρι το τέλος του 2019 λέει ο υπουργός Εσωτερικών

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για το θέμα των απορριμμάτων στην Αττική κρούει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» το πρόβλημα των σκουπιδιών και προειδοποίησε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, διότι, όπως υποστήριξε, μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να βρεθεί λύση για το θέμα της διαχείρισής τους.

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα απορρίμματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, όπου βρέθηκε λύση μέσω ΣΔΙΤ (σ.σ.: Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα).

«Στην Αττική το πρόβλημα είναι τραγικό», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος και σημείωσε πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς, έγινε αναλυτική ενημέρωση για το θέμα από τον νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

«Εξετάζονται όλα τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Ευθύνη μας είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα, και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο νέος νόμος για τη λειτουργία των δήμων θα δίνει πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη. «Αυτή η πλειοψηφία με νόμο τούς αφαιρέθηκε, και με νόμο θα τους ξαναδοθεί», δήλωσε ο κ Θεοδωρικάκος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα παρέμβουμε δραματικά στις αρμοδιότητες τους Δημοτικού Συμβουλίου ή του Περιφερικού Συμβουλίου».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet