Λάρισα: Δύο συλλήψεις για τεράστια φυτεία χασίς
Κοινωνία

Λάρισα: Δύο συλλήψεις για τεράστια φυτεία χασίς

Στη σύλληψη δύο ανδρών για καλλιέργεια περίπου 1.500 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, αποκαλύπτοντας τη μεγαλύτερη φυτεία χασίς που βρέθηκε ποτέ στον νομό.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελευθερία», σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Καρίτσα, δύο κάτοικοι της περιοχής, καλλιεργούσαν περισσότερα από 1.490 δενδρύλλια ινδικής κάν­ναβης ύψους, έως και 2,5 μέτρων, με χασίς «αρίστης ποιότητας», σύμφωνα με εκτιμήσεις, που αναμενόταν να αποφέρει σημαντικά έσοδα στους καλλιεργητές.

Τη φυτεία εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών.

Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 47 και 48 ετών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν αποψιλώσει έκταση περίπου δύο στρεμμά­των μέσα στο δάσος – λίγο έξω από την Καρίτσα – και δημιούργησαν εντυπωσιακές υποδομές έτσι ώστε να απασχολούνται απερίσπαστοι στη χασισοκαλλιέργεια, έχοντας παράλληλα επιλύσει θέματα άρδευσης με αυτοσχέδια γεώτρηση κ.λπ.

Οι δύο άνδρες, που είναι κάτοικοι χω­ριών του Δήμου Αγιάς, συνελήφθησαν μετά από έρευνα στα σπίτια τους, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν χθες η έρευνα των αστυνομικών για τον εντοπισμό άλλων δύο αλλοδαπών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας εντοπίζουν τόσο με­γάλη χασισοφυτεία στον νομό, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα και μάλιστα με δέντρα μεγάλου ύψους. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Λάρισας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet