Αγριογούρουνα κυκλοφορούν στην Εκάλη – Πρέπει να εξοντωθούν λέει ο δήμαρχος
Κοινωνία

Αγριογούρουνα κυκλοφορούν στην Εκάλη – Πρέπει να εξοντωθούν λέει ο δήμαρχος

Μόνιμοι κάτοικοι… Εκάλης έχουν γίνει τα μέλη μιας μικρής αγέλης από αγριογούρουνα. Η αγέλη αποτελείται από μια μητέρα με τα μικρά της, που πηγαινοέρχονται στην περιοχή.

Είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν εκεί, ωστόσο οι κάτοικοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, αφού τα ζώα διασχίζουν τους δρόμους για να αναζητήσουν τροφή και πιθανόν να προκληθούν ατυχήματα.

Μιλώντας για το ζήτημα αυτό στην εκπομπή One Direct, o δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, είπε ότι τα ζώα έφτασαν στην περιοχή πριν περίπου από έναν χρόνο και όλοι ξαφνιάστηκαν, σημειώνοντας πως κινούνται στο μονοπάτι των ρεμάτων που διασχίζουν την Εκάλη. «Στην αρχή, αντιμετωπίστηκε με χιούμορ το θέμα, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να πιέσουμε την Πολιτεία για να πάρει μέτρα, δυστυχώς σκληρά. Πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά και υπό προϋποθέσεις μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις» ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως ο ίδιος θα στείλει επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος για τη λήψη μέτρων.

«Όπως ενημερωθήκαμε από το δασαρχείο, μόνο με εντολή του αρμόδιου υπουργείου μπορεί το πρώτο να πάρει δραστικά μέτρα, τα οποία δεν είναι άλλα από την εξόντωσή τους» σημείωσε.

Πηγή: tanea.gr / από onetv.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet