Δέσμευση Γ. Πατούλη για ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με το σύστημα εξετάσεων οδήγησης
Περιφέρεια Αττικής

Δέσμευση Γ. Πατούλη για ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με το σύστημα εξετάσεων οδήγησης

Στις άμεσες και μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 προκειμένου να επιτευχθεί η άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις οδήγησης, αναφέρθηκε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του χθες, Πέμπτη 1η Αυγούστου, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο κ. Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα και παρεμβάσεις προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να δοθεί λύση για 100.000 πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στην αναμονή για να αποκτήσουν δίπλωμα.

Μεταξύ άλλων έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει στην αύξηση των επιτροπών προκειμένου να αποσυμφορηθεί η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ζήτησε ταυτόχρονα από τους εκπαιδευτές οδηγών να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να υιοθετηθεί ένα  ευρωπαϊκό, σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα εξετάσεων οδήγησης.

Ο Γ. Πατούλης συμπλήρωσε ότι ο κλάδος τους έχει αδικηθεί και τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττικής θα αλλάξει. Θα είναι μία Περιφέρεια του πολίτη για τον πολίτη. Το 2019 βάζουμε τις βάσεις προκειμένου και τα επόμενα τα χρόνια να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για την μετάβαση στην νέα εποχή».

Καλωσορίζοντας τον κ. Πατούλη στη Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισήμανε ότι το ΕΕΑ προσβλέπει στη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και ζήτησε να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό λύση στο μείζον, για τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και την κοινωνία, ζήτημα των εξετάσεων οδήγησης. Από την πλευρά του και ο α’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτικής Αττικής, Νίκος Γρέντζελος, αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο και ζήτησε τη συμβολή της Περιφέρειας για την ομαλοποίηση της κατάστασης και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΑ που προέρχονται από τον κλάδο, Κ. Δρόσος, Δ. Θεοδωρόπουλος, Στ. Σαξιώνης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Δ. Ηλιάδης και Π. Χαρμπής, ο γεν. διευθυντής Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, Ηλ. Δόλγυρας, καθώς και πλήθος εκπροσώπων σωματείων και φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet