Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε δημότες Μεταμόρφωσης πληγέντες από τον σεισμό
Κοινωνία

Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε δημότες Μεταμόρφωσης πληγέντες από τον σεισμό

Αιτήσεις χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης μπορούν να υποβάλλουν οι δημότες του Δήμου Μεταμόρφωσης που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό που έπληξε την Αττική τη 19η Ιουλίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο δημαρχείο της πόλης (Ι. Ράλλη & Δημαρχείου 1) στο Πρωτόκολλο καθημερινά από τις 7:30 έως τις 15:00.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά μόνο τις κύριες κατοικίες και όχι κτήρια άλλης χρήσης (π.χ. βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, καταστήματα, κ.λπ.), σύμφωνα με την αρ. Πρωτ. 33862/06-05-2019 Κοινή Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών: «Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές» (ΦΕΚ Β’ 1699/16-05-2019).

Οι δημότες που επλήγησαν μπορούν να υποβάλουν αίτηση εντός ενός μήνα από την ημερομηνία εκδήλωσης του σεισμού (έως 18/8/2019).

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία).
  2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους.
  5. Αντίγραφο Εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου φορολογικού έτους.
  6. Αντίγραφο Εντύπου Ε9, το οποίο θα συνοδεύεται από: α) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει μεταβολή, σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας και β) υπεύθυνη δήλωση των υπολοίπων συγκατοίκων σε περίπτωση που υπάρχουν, ότι συναινούν να χορηγηθεί σε αυτόν η ενίσχυση.
  7. Μισθωτήριο συμβόλαιο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ (για ενοικιαζόμενη κατοικία), συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση των υπολοίπων συγκατοίκων σε περίπτωση που υπάρχουν, ότι συναινούν να χορηγηθεί σε αυτόν η ενίσχυση.
  8. Για άτομα με αναπηρίες απαιτείται απόφαση έγκρισης ή βεβαίωση χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.
  9. Υπεύθυνη Δήλωση συνοικούντων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου 210 2831133 και 210 2846420.

Το έντυπο της αίτησης και οι υπεύθυνες δηλώσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά έντυπα και από το δημαρχείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet