Εθελοντικό πότισμα από τον Δήμο Αμαρουσίου σε δένδρα που φυτεύτηκαν στη Λ. Μαραθώνος
Κοινωνία

Εθελοντικό πότισμα από τον Δήμο Αμαρουσίου σε δένδρα που φυτεύτηκαν στη Λ. Μαραθώνος

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου ποτίστηκαν τα περίπου 60 ελαιόδενδρα που είχαν φυτευτεί τον Νοέμβριο του 2018 στα πλάγια της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο ύψος που η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της τον Ιούλιο του 2018.

Τα ελαιόδενδρα χορήγησε η ΕΡΓΟΣΕ για την ανάπλαση και αναζωογόνηση της περιοχής, με την Περιφέρεια Αττικής να έχει την αρμοδιότητα για τη φροντίδα και τη συντήρησή τους.

Με εντολή του Δημάρχου Αμαρουσίου και νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, μετέβη στο σημείο υδροφόρα του Δήμου Αμαρουσίου με εθελοντές Πολιτικής Προστασίας και υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, στα 60 περίπου ελαιόδενδρα που κινδύνευαν να ξεραθούν από την έλλειψη νερού, δόθηκε ζωή μέσα σε συνθήκες καύσωνα.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε:

«Η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος είναι στρατηγική μας επιλογή. Θα ενισχύσουμε το πράσινο στις πόλεις μας και δεν θα αφήσουμε σπιθαμή πρασίνου να καταστραφεί. Σήμερα εθελοντικά και αύριο από τη νέα θέση μας στην Περιφέρεια Αττικής θα κάνουμε τα αυτονόητα για να προστατεύσουμε το πράσινο και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet