Τοποθετημένη από το 2000 η μπασκέτα που καταπλάκωσε 19χρονο Μαρουσιώτη στη Χίο
Κοινωνία

Τοποθετημένη από το 2000 η μπασκέτα που καταπλάκωσε 19χρονο Μαρουσιώτη στη Χίο

Μετά το τραγικό συμβάν θανάτου 19χρονου Μαρουσιώτη που καταπλακώθηκε από μπασκέτα σε γήπεδο στη Χίο έγινε αυτοψία στον χώρο αλλά και επείγουσα προκαταρκτική έρευνα με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου, Σπ. Σταυράτη.

Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι το έργο κατασκευάστηκε μάλλον τη διετία 1998 – 2000, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί – κάτι που αναμένεται αργότερα- στοιχεία για τον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή, ιδιοκτησιακά φαίνεται ότι μάλλον ανήκει στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Βροντάδου και ερευνάται πρώτον αν υπήρξε παραχώρηση προς τον Δήμο Χίου και δεύτερον αν ο Ι.Ν. κατήγγειλε τον Δήμο για αυθαίρετη κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι η ποιότητα της κατασκευής ήταν πρόχειρη, αφού η μπασκέτα ήταν μόλις μερικά εκατοστά μέσα στο έδαφος.

Να σημειωθεί ότι με τη γνωστοποίηση του περιστατικού εμφανίστηκε στο Α.Τ. Χίου ο δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη και μετά την εμφάνισή του στην Εισαγγελία, όπου του αποδόθηκαν κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος διέμενε στο Μαρούσι Αττικής και είχε πάει στη Χίο για διακοπές.

Ο 19χρονος έπαιζε μπάσκετ στο γηπεδάκι μαζί με την παρέα του, ενώ περίμεναν τον γονέα ενός παιδιού για να τους μεταφέρει στην πόλη.

Σε κάποια στιγμή η μπασκέτα αποκολλήθηκε μαζί με τη βάση της από το έδαφος και καταπλάκωσε τον άτυχο νεαρό.

Πηγή: reader.gr από politischios.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet