Κηδεύτηκε ο 19χρονος Μαρουσιώτης που σκοτώθηκε στη Χίο
Κοινωνία

Κηδεύτηκε ο 19χρονος Μαρουσιώτης που σκοτώθηκε στη Χίο

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Μαρούσι που θρηνεί τον αναπάντεχο χαμό ενός ακόμα νέου ανθρώπου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις καλοκαιρινές του διακοπές στην χίο.

Ο άτυχος 19χρονος νεαρός έχασε τη ζωή του, όταν προσπάθησε να καρφώσει σε ένα γήπεδο μπάσκετ στη Δασκαλόπετρα Χίου, ωστόσο η μπασκέτα δεν άντεξε το βάρος του νεαρού, έσπασε από τη βάση της και έπεσε πάνω του.

Συγγενείς και φίλοι του 19χρονου Σταύρου είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης το «τελευταίο αντίο» στον άτυχο νεαρό, στη νεκρώσιμο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αμαρουσίου.

Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του άτυχου Σταύρου οι οποίοι έμαθαν τηλεφωνικώς ότι το παιδί τους σκοτώθηκε στις διακοπές του.

Επικήδειοι από συμμαθητή-εκπρόσωπο του σχολείου του και τον παππού του

Εκπρόσωπος από το σχολείο του Σταύρου δήλωσε, κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας: «Δεν έφυγες πλήρης ημερών, αλλά έφυγες συνδεδεμένος πλήρως με τον Χριστό. Συγκαταβατικό παιδί, σε όλα έλεγε ναι. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Σταύρος βρίσκεται στο κέντρο του παραδείσου». 

Μάλιστα, έκλεισε την ομιλία του, διαβάζοντας την επιστολή της Καλλιόπης, συμμαθήτριας του Σταύρου, που άφησε στο σημείο που πέθανε. «Ποτέ δε μας προβλημάτισε με θέματα ανυπακοής, διψούσε για πνευματικές και ψυχαγωγικές ευκαιρίες».

Ο παππούς του Σταύρου, από την πλευρά του, είπε: «Aισθάνομαι την ανάγκη να σου πω μερικά λόγια που θα σε συνοδέψουν στο μακρινό σου ταξίδι. Είμαι βέβαιος ότι θα έχεις μία εξέχουσα θέση στην αγκαλιά του Κυρίου. Ήσουν σε όλα έτοιμος. Νηστεία, προσευχή, θεία κοινωνία. Αρχές που διδάχτηκες από την οικογένεια, τα κατηχητικά σχολεία που φοιτούσες και την εκκλησία.

»Έκανες όσα έπρεπε για να τοποθετηθείς στο κέντρο του παραδείσου. Ξέρεις πολύ καλά ότι ο παράδεισος αρχίζει από τη Γη. Εγώ Σταύρο μου δεν θα σου μιλήσω σαν θεολόγος. Θα σου πω λόγια παιδιά απλά, λόγια καρδιάς. Η σχέση μας ήταν άψογη. Οι μαραθώνιες ολονύχτιες συζητήσεις που είχαμε ήταν πολύ εποικοδομητικές. Συζητώντας με σένα και τα αδέρφια σου διαπίστωσα ότι είχες μια βαθιά σκέψη επί των θρησκευτικών θεμάτων. Διαπίστωσα ότι είσαι ένας ταλαντούχος και ώριμος νεαρός με στόχους. Όμως έφυγες πολύ γρήγορα από τη ζωή. Στον σύντομο δρόμο σου έδειξες πραγματικά τι αξίζεις. Είχες βάλει στόχους και τους πετύχαινες. Ήσουν ωραίος παίκτης του μπάσκετ, όπως σου έλεγα χαριτολογώντας. Ήσουν μια αγνή ψύχη. Δεν κακολογούσες κανέναν, ήσουν ένας άγγελος στη Γη.

»Γιατί ξέρεις Σταύρο, υπάρχουν κι άγγελοι στη Γη, δεν είναι μόνο στον ουρανό. Εμείς χάσαμε τον δικό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει. Καλό παράδεισο»

Η ταφή του 19χρονου έγινε στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet