Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Σχέδιο Χρυσοχοΐδη: Με «άρμα» τη Δίωξη Ναρκωτικών η Αστυνομία «πατάει πόδι» στα Εξάρχεια

0
123 Προβολές

Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι κοινές επιχειρήσεις Δίωξης Ναρκωτικών και ΟΠΚΕ στην πλατεία Εξαρχείων και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και τη Νομική Σχολή. Πρόκειται για το «αθόρυβο» σχέδιο πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για τη μονιμοποίηση της αστυνομικής παρουσίας στα Εξάρχεια.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι εάν αποφάσιζαν δυναμικό μπάσιμο σε μία περιοχή που μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν «άβατο» για την Αστυνομία, είναι βέβαιο ότι θα είχαμε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Γι’ αυτό, με «άρμα» τις επιχειρήσεις ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών -κάτι το οποίο δεν θέλουν ούτε οι κάτοικοι της περιοχής- η ΕΛ.ΑΣ. με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα «πατάει πόδι» στα Εξάρχεια.

Η πιο πρόσφατη επιχείρηση – «σκούπα», από τη Δίωξη Ναρκωτικών και την ΟΠΚΕ, μπορεί να απέφερε μόλις 2 συλλήψεις στους 66 ελέγχους που έγιναν, ωστόσο, το «μήνυμα» εστάλη. Ένα «μήνυμα» το οποίο έρχεται ως συνέχεια των συλλήψεων ηγετικών στελεχών του «Ρουβίκωνα», ως αποτέλεσμα της αλλαγής στάσης των αστυνομικών.

Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρνει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, καθώς συμβάλει και η θερινή… ραστώνη, μιας και την περίοδο του Αυγούστου είναι περιορισμένες οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων (σ.σ. ιδίως ΜΑΤ και ΥΜΕΤ) στην περιοχή των Εξαρχείων.

Επίσης, δεν έχουν ξεκινήσει οι συστηματικές επιχειρήσεις για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Αρχή θα γίνει σε κτίρια που διαμένουν πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. Οι μεν πρώτοι θα οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας, οι δε δεύτεροι θα απελαθούν.

Πηγή: reader.gr/ Κώστας Παπαδόπουλος

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up