Νέα Αρχή για την Αττική: Θράσος και υποκρισία από το «Δυτικό Μέτωπο» για το ζήτημα της Φυλής
Περιφέρεια Αττικής

Νέα Αρχή για την Αττική: Θράσος και υποκρισία από το «Δυτικό Μέτωπο» για το ζήτημα της Φυλής

«Θράσος και υποκρισία» καταλογίζει στη συλλογικότητα «Δυτικό Μέτωπο» αναφορικά με το ζήτημα του ΧΥΤΑ Φυλής η περιφερειακή παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική.

Συγκεκριμένα, και ενώ η συλλογικότητα καλεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το θέμα του ΧΥΤΑ την ημέρα ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η παράταξη του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, επισημαίνει ότι ένας εκ των επικεφαλής της συλλογικότητας είναι σύζυγος μίας αντιπεριφερειάρχη στη διοίκηση της Ρένας Δούρου, ο οποίος φαίνεται πως δεν διαμαρτυρόταν επί διοίκησης Δούρου.

«Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται» τονίζει η Νέα Αρχή για την Αττική, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα ανεχθεί μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών του Λεκανοπεδίου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης του νέου περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη:

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η συλλογικότητα «Δυτικό Μέτωπο», με την οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους πολίτες της Δυτικής Αττικής την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελεί μια ακόμη απόδειξη υποκρισίας και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός ζητήματος, αυτού της διαχείρισης των απορριμμάτων, που απειλεί τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Πρόκειται περί υποκρισίας, γιατί:

1. Ο ένας εκ των επικεφαλής της συλλογικότητας «Δυτικό Μέτωπο», κ. Θωμάς Μπιζάς, που καταγγέλλει δήθεν την κ. Δούρου, «τυχαίνει» να είναι ο σύζυγος της μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχου της κ. Δούρου, κας Μπιζά,  που ταυτόχρονα είναι και αντιπρόεδρος και μέλος της Ε.Ε. του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ. Η κ. Μπιζά είναι αυτή που υλοποιούσε ουσιαστικά την πολιτική της κ. Δούρου στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ο σύζυγός της είναι αυτός που σήμερα δήθεν καταγγέλλει την πολιτική αυτή. Καταγγέλλει κι απειλεί με κινητοποιήσεις σήμερα, που έχει αλλάξει η διοίκηση της Περιφέρειας κι όχι τα προηγούμενα πέντε χρόνια, που τη διοίκηση ασκούσε η σύζυγός του. Αλλά και ο κ. Κεφαλάς, εκ των επικεφαλής επίσης της συλλογικότητας, συμπορευόταν κι αυτός μέχρι πριν λίγα χρόνια με την κ. Δούρου πριν διαφωνήσουν για κομματικούς λόγους.

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ένα ακόμη στοιχείο. Η «πρόσκληση» του Δυτικού Μετώπου για κινητοποίηση «συμπίπτει» χρονικά με την παραίτηση της κ. Μπιζά από τη θέση ευθύνης που κατείχε στη διοίκηση Δούρου. Προφανώς κάποιοι πιστεύουν ότι θα αποφύγουν την απόδοση ευθυνών με μια παραίτηση, αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε. 

Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν οι πολίτες της Δυτικής Αττικής ποιος ευθύνεται για τη διαιώνιση του προβλήματος με τον ΧΥΤΑ της  Φυλής. Αυτό συμβαίνει όταν κρίσιμα ζητήματα τα διαχειρίζονται αυτοί που έχουν την ευθύνη διοίκησης με κομματικά και οικογενειακά κριτήρια. Για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ούτε κομματική, ούτε οικογενειακή υπόθεση. Μας αφορά όλους.

2. Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μίλησε με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα για το ζήτημα των απορριμμάτων. Δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι έχει μαγικό ραβδί για να δώσει σε λίγες βδομάδες λύση σε ένα πρόβλημα, που οι προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής απέτυχαν να διαχειριστούν για δεκαετίες. Αυτό που υποσχεθήκαμε ήταν ότι θα δουλέψουμε συλλογικά, μαζί με τους δήμους και τους πολίτες, με σχέδιο και πρόγραμμα, για να δώσουμε μια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα. Δική μας δέσμευση είναι να αποκτήσει η Αττική ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της, που θα διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα προστατέψει τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και δεν δεχόμαστε ούτε απειλές, αλλά ούτε κι υποδείξεις από πρόσωπα που είτε απέτυχαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, είτε χρησιμοποίησαν το πρόβλημα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

3. Με πρωτοβουλία της δίκης μας παράταξης αναγκάστηκε ο ΕΔΣΝΑ να παραδεχθεί με δημόσιο έγγραφό του ότι ο χρόνος που απομένει στον ΧΥΤΑ Φυλής είναι ελάχιστοι μήνες. Με βάση το έγγραφο αυτό κινητοποιήσαμε και την κεντρική κυβέρνηση και ζητήσαμε συνεργασία, ώστε να δοθεί μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα, χωρίς να αποδεχθούμε τις πρόχειρες κι άνευ σοβαρού σχεδιασμού προτάσσεις της απερχόμενης διοίκησης, που ουσιαστικά παρατείνουν χωρίς να λύνουν το πρόβλημα. Κι είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια αρχή, για να διαφυλάξουμε το συμφέρον και την υγεία των πολιτών της Αττικής.

Ενώ επιφυλασσόμεθα να διενεργήσουμε και διαχειριστικό έλεγχο στον ΕΔΣΝΑ, για να μάθουν όλοι πως έγινε τα προηγούμενα χρόνια η διαχείριση των χρημάτων των πολιτών της Αττικής, χωρίς να δοθεί λύση στο ζήτημα των στερεών αποβλήτων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας θα επιδιώξει μέσα από τη συνεργασία με το κεντρικό κράτος, τους Δήμους και τους πολίτες, να προωθήσει τη λειτουργία ενός σύγχρονου, φιλικού στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία , συστήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής. Με ρεαλισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet