Μιάμιση ώρα έκανε να πάει το ασθενοφόρο στο περιστατικό θανάτου φοιτητή στη Σάμο
Κοινωνία

Μιάμιση ώρα έκανε να πάει το ασθενοφόρο στο περιστατικό θανάτου φοιτητή στη Σάμο

Τις ελλείψεις στις υποδομές στα ακριτικά νησιά κατέδειξε το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του φοιτητή και αθλητή Νίκου Μαθιού στο Καρλόβασι της Σάμου, μέσα σε γήπεδο του μπάσκετ.

Το μοναδικό ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, το οποίο απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα και έκανε 1,5 ώρα για να φτάσει.

Ο πατέρας του άτυχου Νίκου, Μανώλης Μαθιός, μίλησε στον ΑΝΤ1 και είπε ότι έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μέσα στο γήπεδο: «Το ασθενοφόρο ήρθε περίπου μιάμιση ώρα μετά το περιστατικό. Το παιδί ήταν πεσμένο στο γήπεδο, με τις βοήθειες των γιατρών εκεί και προσπάθησαν να το κρατήσουν στη ζωή. Τις είχε τις αισθήσεις του σαν οργανισμός, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έπρεπε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ούτως ώστε το παιδί να φύγει με οξυγόνο».

«Με τη γιατρό που μίλησα μου είπε ότι το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί πολύ γρήγορα και να μεταφερθεί διασωληνωμένο στο νοσοκομείο» είπε. 

Το παιδί είχε διαγνωστεί με υπερτροφία στην καρδιά.

Αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα νοσοκομείο (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννακός, είπε: «Στη Σάμο υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο σε όλο το νησί, στην πρωτεύουσα, όλη η Δυτική Σάμος είναι ακάλυπτη. Στα καρδιολογικά περιστατικά ακόμα και το λεπτό είναι πολύ κρίσιμο για τη ζωή και εδώ έχουμε μισή ώρα καθυστέρηση».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet