Εύσημα Ρ. Δούρου στον «Ευαγγελισμό» για τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση χαρτιού
Περιφέρεια Αττικής

Εύσημα Ρ. Δούρου στον «Ευαγγελισμό» για τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση χαρτιού

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους και τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» απηύθυνε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «την υγειονομική μονάδα που πρώτη, από τον Μάιο του 2017, συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού “Έλα στον κύκλο μας”». Πρόκειται, όπως τονίζει σε επιστολή της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου η περιφερειάρχης, για ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης στο οποίο τα χρήματα από την πώληση του χαρτιού «επιλέξαμε να δίδονται για κοινωφελείς σκοπούς όπως την τύπωση βιβλίων για συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης».

Πρόκειται για μια προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) «για να αλλάξουμε τα πράγματα» – μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, ανάληψης πρωτοβουλιών. «Μεταξύ των συμμάχων σε αυτή την κοινή προσπάθεια, μαζί με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, συγκαταλέγονται τα σχολεία και τα νοσοκομεία, δύο χώροι όπου επεκτείναμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού» σημειώνει.

Στην επιστολή της η Ρένα Δούρου αναφέρεται στα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ, σύμφωνα με τα οποία μόνο το 2018, συγκεντρώθηκαν 37.350 κιλά χαρτιού / χαρτονιού, αναδεικνύοντας έτσι τον «Ευαγγελισμό» πρώτο μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Παράλληλα, όπως επισημαίνει, «η άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ, συνεχίστηκε, και στο πλαίσιο της ενημέρωσης / ευαισθητοποίησης για τη σωστή διαχείριση αποβλήτων που παράγονται από τις νοσοκομειακές μονάδες, συνδιοργανώθηκε, τον Απρίλιο του 2018, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Υγείας, η ημερίδα για τις Νέες προοπτικές στη Διαχείριση Αστικών και Υγειονομικών Αποβλήτων».

Η περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για «υποδειγματική προσπάθεια» που αποδεικνύει ότι ως διοίκηση και εργαζόμενοι σε νοσοκομείο, «αντιλαμβάνεστε καλύτερα από τον καθένα την κρισιμότητα του κρίκου που συνδέει το θέμα της υγείας με το περιβάλλον: πρόκειται για δύο τομείς που βρίσκονται σε σχέση αλληλεπίδρασης». «Σας ευχαριστώ θερμά τόσο για τη συνεργασία μας όσο και για την προσφορά σας στους συμπολίτες μας και επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο η “Δύναμη Ζωής” όσο και εγώ θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε μια προσπάθεια που έχει να κάνει με τη ζωή, το περιβάλλον, την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Μια υπόθεση ζωής για το μέλλον των παιδιών μας, για την Ελληνική Πολιτεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων, η κ. Ρένα Δούρου τόνισε ότι «αποτέλεσε σοβαρή προτεραιότητα της θητείας της “Δύναμης Ζωής” στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής». Για τον λόγο αυτό, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η Περιφέρεια Αττικής στήριξε, όπως επισημαίνει, τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής με 40 εκατομμύρια για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, με 20 εκατομμύρια τα στρατιωτικά νοσοκομεία και με 22,3 εκατομμύρια τη λειτουργία 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Μεταξύ άλλων, η ίδια υπογράμμισε ότι: «Επιδιώξαμε την ένταξη των δημόσιων νοσοκομείων στην κοινή προσπάθεια για μια νέα, οικονομικά και οικολογικά, δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής με σεβασμό στη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον. Μια προσπάθεια που σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας βρέθηκε συστηματικά στο κέντρο των αποφάσεων και των ενεργειών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet