Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά στα νότια – Εκκενώνονται δύο χωριά
Κοινωνία

Κέρκυρα: Μεγάλη φωτιά στα νότια – Εκκενώνονται δύο χωριά

Την εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, προκειμένου να απομακρυνθούν από τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη νότια Κέρκυρα κι απειλεί κατοικημένες περιοχές, στα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πάνδη.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ η κ. Πανδή, «στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας με υδροφόρες».

Στο σημείο σπεύδει και η νέα αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νότου, Κώστα Λέσση, «ήδη η φωτιά κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά που ζουν στην περιοχή»«Πρέπει να φροντίσουμε και αυτούς τους ανθρώπους, καθώς ζουν χρόνια στην περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Λέσσης.

Αυτή την ώρα στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους πυροσβέστες να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα συνδράμουν από αέρος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νότου, και τέσσερα καναντέρ.

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τις αυλές των σπιτιών» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Στην περιοχή βρίσκονται 25 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο Canadair και ισάριθμα Petzetel.

Επίσης στην Κέρκυρα, στις φλόγες τυλίχθηκε και δασική έκταση στα Βασιλικά, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες, πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο Petzetel. 

Πυρκαγιά μαίνεται και σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακκος, στον δήμο Σουλίου Θεσπρωτίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με επτά οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Στην Κεραμωτή Καβάλας, καίγεται χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μοναστηράκι. Επί ποδός βρίσκονται 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο Petzetel. Άμεσα, πάντως, φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη, σε ξηρά χόρτα στην περιαστική περιοχή της Περαίας. Την πλήρη κατάσβεσή της ανέλαβαν 14 πυροσβέστες, τέσσερα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Συνολικά, κατά το τελευταίο 24ωρο (ώρα 19:00), εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές. Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν 515 πυροσβέστες, 222 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα, ενώ συνδρομή παρείχαν τέσσερις υδροφόρες και τέσσερα μηχανήματα έργου των περιφερειών και των ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, «καμπανάκι» για πυρκαγιές και την Τετάρτη σε 12 περιοχές της χώρας χτυπά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet