Ο περιφερειάρχης παρέδωσε στον δήμαρχο στο Μαρούσι
Πολιτική

Ο περιφερειάρχης παρέδωσε στον δήμαρχο στο Μαρούσι

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και εκατοντάδων πολιτών τελέστηκε η ορκωμοσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που προήλθε από τις εκλογές του Μαΐου.

Μεταξύ των επισήμων που παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ήταν:
Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής και τέως δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής, του υπουργείου Βιομηχανίας και Ανάπτυξης, Πελοπίδας Καλλίρης, του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σίσσυ Γκίκα, οι δήμαρχοι, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Β4 Ν.Δ., Σπύρος Αβραμάκος, ο πρόεδρος της Τοπικής Ν.Δ. Αμαρουσίου, Χρήστος Μπελεγράτης, και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης.     

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του δημαρχείου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ο κόσμος είχε κατακλύσει όχι μόνον τον χώρο του ισογείου, αλλά και τον έξω από αυτό.

Την τελετή του αγιασμού και της ορκωμοσίας τέλεσαν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Νικάνωρ, ως εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη, κ.κ. Κυρίλλου και ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Χρήστος Μαρούδας και ιερείς των Ενοριών της πόλης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα.

Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης απευθύνοντας εκ μέρους του σεβασμιώτατου μητροπολίτη τις ευχές του τόσο στον ίδιο προσωπικά τον κ. Αμπατζόγλου, όσο και προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για επίτευξη των στόχων, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σας ευχόμαστε μία δημιουργική θητεία στον τόπο του δημαρχείου του Αμαρουσίου, να αποβεί αυτή η δημαρχία σας ένα πράγματι δώρο Θεού για την πόλη και τους κατοίκους της. Αυτή η ευκαιρία που σας δόθηκε να είναι μια ευκαιρία για να υπηρετήσετε τον λαό και την τοπική κοινωνία».

Ακολούθως, δόθηκε ο θρησκευτικός όρκος από τον κ. δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, ενώ πολιτικό όρκο έδωσε μερίδα των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος της πόλης, παίρνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, υπογράμμισε τους άξονες που θα κινηθεί η νέα δημοτική Αρχή.

Θ. Αμπατζόγλου: Πρόταγμα και άξονας της φιλοσοφίας μας είναι να καταστεί ο πολίτης πρωταγωνιστής

«Στόχος μας είναι όλοι οι πολίτες να βιώνουν μια σύγχρονη, φιλική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών. Τον πολίτη  και το δημότη της πόλης μας εκφράζουμε. Αυτόν κληθήκαμε με την εντολή σας να υπηρετήσουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, αξιοποιώντας την κρατική χρηματοδότηση, τους κοινοτικούς πόρους και κάθε σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο.

»Για να γίνουν όμως πράξη όλα αυτά, πρέπει και οι δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργούν υπεύθυνα και άψογα. Να γίνουν προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απευθυνθώ σε όλο το προσωπικό του Δήμου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα έχουν κάθε δυνατή συμπαράσταση και καθοδήγηση. Οι δημοτικοί υπάλληλοι αποτελούν την καρδιά και τους πνεύμονες, αλλά και τη ραχοκοκαλιά, θα έλεγα, της δημοτικής λειτουργίας που πρέπει να είναι γρήγορη, φιλική, αποτελεσματική και σύγχρονη. Κάθε υπάλληλος του Δήμου πρέπει να νιώθει ότι είναι επιτελικό στέλεχος. Να πιστέψει ότι είναι ο ηγέτης και ο πυλώνας του πιο νευραλγικού τομέα του Δήμου. Που ψάχνει να βρει λύση στα προβλήματα και όχι πρόβλημα σε κάθε λύση. Πιστεύω στην ουσιαστική συμβολή τους και στηρίζομαι στην πολύτιμη εμπειρία τους» τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

«Με ενότητα, συμπόρευση και αποτελεσματικότητα θα κάνουμε πράξη το όραμά μας»

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι χρειάζεται η ενότητα και η συμπόρευση όλων μας για να δοθούν λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη και δήλωσε ο ίδιος προσωπικά είναι συναινετικός και υπέρ του διαλόγου με όλες τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα επισήμανε:

«Δεν πρόκειται να απαριθμήσω τα προβλήματα που αναζητούν λύσεις,  τονίζω, όμως, ότι τα προβλήματα μάς αναγκάζουν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ξεπερνώντας αντιθέσεις, εγωισμούς και αντιπαλότητες. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να διαψεύσει και να απογοητεύσει τους Μαρουσιώτες. Γι’ αυτό υποστηρίζω ότι χρειάζεται ενότητα και συμπόρευση όλων μας. Προσωπικά γνωρίζετε ότι είμαι άνθρωπος της συναίνεσης και του διαλόγου, αλλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

»Απευθύνομαι προς όλους με εντιμότητα και καθαρό λόγο. Όλοι μαζί καταγράφουμε, ακούμε, δουλεύουμε, παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε την πόλη.

  1. Η μάχη νέας καθημερινότητας σε όλες τις γειτονιές. Η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, τα όμβρια, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, το Σχέδιο πόλης, τα σχολεία.
  2. Η συνεργασία και η συμμετοχή των ενεργών πολιτών. Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διαβούλευσης και η γραμμή Δημότη.
  3. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη με συνεχή αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και νέας κοινωνικής πολιτικής.
  4. Ο πολιτισμός και ο Αθλητισμός που είναι βασικές προτεραιότητες.
  5. Ο λόγος της Νέας Γενιάς και η δημιουργία Συμβουλίου Νέων.
  6. Το πράσινο και το περιβάλλον που θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος για τη νέα διοίκηση.
  7. Η ασφάλεια του πολίτη που είναι κεντρικό ζήτημα για όλους μας.
  8. Η πολιτική προστασία.
  9. Η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου και των γειτονιών.
  10.  Η τόνωση της αγοράς, της μικρής επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της απασχόλησης.

»Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις και οφείλουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χρηστά. Με τους εργαζόμενους του Δήμου στο πλευρό μας γιατί μαζί τους θα υπηρετήσουμε τον πολίτη. Καλούμαστε όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης “Να αγαπήσουμε την ευθύνη”. Δεσμεύομαι πως αυτό θα το κάνουμε πράξη».

«Αγκαλιάζουμε όλους τους πολίτες με ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη»

Ακολούθως ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε:

«Κάθε κίνηση προς τα εμπρός προϋποθέτει την συνεργασία του Δήμου και των υπουργείων. Τα πρώτα δείγματα συνεργασίας είναι εξαιρετικά θετικά και μας δίνουν αισιοδοξία. Με την ευκαιρία της παρουσίας του περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, που γνωρίζει το Μαρούσι και αγαπά το Μαρούσι, θέτω ήδη πέντε μεγάλα θέματα:

  1. Διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς
  2. Πράξη εφαρμογής Ν. Σωρού
  3. Ασφαλτοστρώσεις
  4. Γήπεδο
  5. Πεζογέφυρα.

»Ενώπιον σας βρίσκεται μια νέα δημοτική Αρχή με συλλογικό όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα που φιλοδοξεί να πραγματώσει, με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, με ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία, αγκαλιάζοντας όλους νέας πολίτες».

«Γινόμαστε μια ομάδα για το συμφέρον της πόλης μας»

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια για μια Νέα Εποχή στο Μαρούσι. 

«Είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με πίστεψαν και με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Είμαι ευγνώμων σε όσους στελέχωσαν τις γραμμές μας από την πρώτη ώρα. Τους εθελοντές που δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά. Οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους όσους πύκνωσαν τις γραμμές μας στην πορεία και σήμερα συμπορευόμαστε. Ανοίγουμε τις πόρτες, ξεπερνάμε τις προεκλογικές αντιθέσεις, συνεργαζόμαστε, γινόμαστε μια ομάδα για το συμφέρον  πόλης. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας. Καλή αρχή για το Μαρούσι μας, το Μαρούσι της Νέας Εποχής που μόλις ανέτειλε».

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής και τέως δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εμφανώς συγκινημένος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Υγεία, δύναμη και προφανώς ενότητα και συνεργασία σε μία περίοδο που πράγματι  και η χώρας μας, η Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος μας θέλει να προχωρήσει μπροστά στο μέλλον. Θα ήθελα να συγχαρώ τον εκλεκτό συμπολίτη μας και φίλο, τον δήμαρχο Αμαρουσίου, τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Και να πω ότι είμαι σίγουρος ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως παρατάξεως θα αντιληφθούν το μεγάλο έργο που πρέπει να συνεχισθεί για να πάει το Μαρούσι μπροστά. Θα προσπαθήσω με όλη μου τη δύναμη ο Δήμος Αμαρουσίου να είναι η πρότυπη πόλη σε όλη την Ελλάδα και προφανώς θα είμαστε κοντά δήμαρχε για να συμβεί αυτό».

Η στιγμή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου
Ομιλία νέου δημάρχου Αμαρουσίου
κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet