ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Οι σχολικές αίθουσες προβληματικές μετά τον σεισμό και ο Δήμος σε διακοπές
Κοινωνία

ΑΚΕΠ – Συνεργασία: Οι σχολικές αίθουσες προβληματικές μετά τον σεισμό και ο Δήμος σε διακοπές

«Οι σχολικές αίθουσες προβληματικές μετά τον σεισμό και ο Δήμος σε διακοπές» τονίζει η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΑΚΕΠ) – Συνεργασία σχετικά με προβλήματα που προέκυψαν σε αίθουσες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΚΕΠ – Συνεργασία σημειώνει:

19 Ιουλίου – 23 Αυγούστου: Οι σχολικές αίθουσες προβληματικές και ο Δήμος σε διακοπές

Μετά τον σεισμό που έγινε τον Ιούλιο με επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας και επηρέασε σχεδόν όλη την Αττική, στις 20-7-2019, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Ν. Μπάμπαλος, φωτογραφιζόταν στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ως επικεφαλής κλιμακίου ΜΗ μηχανικών και, από την επίσημη σελίδα του Δήμου, δήλωνε: «…τα κλιμάκια του Δήμου πέρασαν από όλα τα σημεία και, ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται μονάχα για λίγες, επιφανειακές μικροζημιές, που επιδιορθώνονται εύκολα και σε καμιά περίπτωση δεν προβληματίζουν για τη χρήση των ακινήτων…».

Είναι προφανές ότι μετά από αυτήν τη δήλωση, ο δημοτικός μηχανισμός αδράνησε, η εκπαιδευτική κοινότητα έμεινε ήρεμη ότι όλα είναι καλά και ο δήμαρχος αναχώρησε για τις θερινές του διακοπές…

Έπρεπε να φτάσει το τέλος Αυγούστου, λίγες μόλις ημέρες προ της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, για να ανακοινωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα ακαταλληλότητας με μεγάλο μέρος των σχολικών εγκαταστάσεων του 1ου Γυμνασίου, του 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας. Αντί ο Δήμος να επωφεληθεί από την καλοκαιρινή περίοδο, κατά την οποία τα σχολεία είναι κλειστά, ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία τους, αναζητά τώρα ημίμετρα (π.χ. κοντέινερ και απογευματινές βάρδιες), που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Ο κ. δήμαρχος, συνεχίζοντας τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης, έσπευσε να φωτογραφηθεί με υπουργό, προσπαθώντας να δείξει εικόνα δήθεν πολυπραγμοσύνης, να βάλει και άλλους στο κάδρο των ευθυνών και να αποτινάξει από πάνω του το θέμα της δικής του ολιγωρίας. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι η ευθύνη για την συντήρηση των σχολείων ανήκει στους Δήμους.

Καλούμε τον κ. δήμαρχο:

  • Να παρουσιάσει άμεσα στη σχολική κοινότητα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί στα πιο πάνω σχολεία από το σεισμό και από την κακή συντήρηση.
  • Να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, δηλαδή έως την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Να μας ενημερώσει υπεύθυνα για το αν έχει ελεγχθεί το σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ζημιές σε αυτά και αν τίθεται θέμα ασφάλειας των μαθητών και σε κάποιο άλλο σχολείο, πέραν των παραπάνω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet