Ενότητα: Θα ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση στη διοίκηση Αμπατζόγλου
Πολιτική

Ενότητα: Θα ασκήσουμε προγραμματική αντιπολίτευση στη διοίκηση Αμπατζόγλου

Ανακοίνωση ενόψει της έναρξης της νέας δημοτικής περιόδου εξέδωσε η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

Η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ στη νέα δημοτική θητεία 2019-2023 θα αγωνιστεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να υπηρετήσει τον Μαρουσιώτικο λαό.

Θα ασκήσουμε μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση στη διοίκηση Αμπατζόγλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα  και την εκλογική μας διακήρυξη.

Για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων της πόλης και κάθε γειτονιάς. Για την περιβαλλοντική, οικονομική, πολιτιστική, αθλητική ανάπτυξη και τα δικαιώματα της νεολαίας.

Θα υπερασπίσουμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συμμετοχή των πολιτών, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, τα δικαιώματα των εργαζόμενων της πόλης και των εργαζόμενων του Δήμου ειδικότερα, υποστηρίζοντας τους δίκαιους αγώνες τους για τη βελτίωση της ζωής τους και την προστασία της περιουσίας τους από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Με τις τελευταίες αλλαγές που επέφερε στο όνομα της «κυβερνησιμότητας» η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης («Καλλικράτης» – «Κλεισθένης») ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο το δημαρχοκεντρισμό, περιόρισε τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου σε συμβουλευτικό όργανο και διευκόλυνε την εφαρμογή όλων των μνημονιακών καταναγκασμών που είχε επιβάλει μεσοπρόθεσμα η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κύρια ζητήματα αιχμής που η καινούργια διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει, πέραν της καθημερινότητας και των τρεχουσών μεγάλων υποθέσεων (Ρέμα Σαπφούς, Γήπεδο Καρέλα κ.λπ.) είναι η ιδιωτικοποίηση των ΧΕΥ, η μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας, η «τακτοποίηση» του Mall, η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα, χωρίς να καλλιεργούμε αυταπάτες, με δεδομένη την κομματική στήριξη από τη Ν.Δ. και ότι τα στελέχη της νέας διοίκησης είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά της διοίκησης Πατούλη, θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου δημάρχου προκειμένου να διατυπώσουμε με λεπτομέρεια τις απόψεις μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet