Επίθεση με πέτρες εναντίον των ΜΑΤ στα Εξάρχεια – Ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. για κλιμάκωση της έντασης
Κοινωνία

Επίθεση με πέτρες εναντίον των ΜΑΤ στα Εξάρχεια – Ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. για κλιμάκωση της έντασης

Δεν είναι μόνοι οι νυχτερινές καταδρομικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ που «πονοκεφαλιάζουν» τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, που εκτελούν υπηρεσία στα Εξάρχεια.

Πλέον, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο το… πετροβόλημα σε ώρες αιχμής, από αντιεξουσιαστές που εμφανίζονται, χτυπούν κι εξαφανίζονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με στόχο διμοιρίες των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία φύλαξης πέριξ των κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη. 

Μία τέτοια συνέβη και το μεσημέρι του Σαββάτου, με στόχο αστυνομικούς επί της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη, στα Εξάρχεια. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε αναφέρθηκε κάποια προσαγωγής. Πιο αναλυτικά, ομάδα περίπου 40 ατόμων αποσπάστηκε από την πορεία που πραγματοποιήθηκε υπέρ των καταλήψεων και προσέγγισαν το κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη έως τη Δευτέρα, όταν καθαρίστηκε από την Αστυνομία, πέταξε λίγες πέτρες εναντίον των ΜΑΤ και χάθηκε στα γύρω στενά. 

Είχε προηγηθεί ανάλογο περιστατικό μέσα στην εβδομάδα, όταν αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην Χαριλάου Τρικούπη. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., εκφράζουν έντονη ανησυχία για κλιμάκωση των επιθέσεων με εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, λόγω της απόφασης να «καθαρίσει» η περιοχή.

Πηγή: reader.gr / Κώστας Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet