Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Να βρεθεί λύση για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Να βρεθεί λύση για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Να βρεθεί λύση για εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης.

«Η μόρφωση των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι στη “διακριτική ευχέρεια” κανενός υπουργού και κανενός δημάρχου» τονίζει η παράταξη απευθυνόμενη προς γονείς και εκπαιδευτικούς στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Νέοι γονείς, εκπαιδευτικοί,

Η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής αγωγής γίνεται λάστιχο! Από την εφαρμογή της σε βάθος τριετίας(!) του ΣΥΡΙΖΑ, περάσαμε στις «εξαιρέσεις» Δήμων από τη Νέα Δημοκρατία.

Μία αλα καρτ εφαρμογή δημιουργεί τεράστια προβλήματα διαφοροποίησης στον χάρτη της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Δήμοι που υλοποιείται, δήμοι που δεν υλοποιείται, δήμοι που εντάσσονται, δήμοι που εξαιρούνται, ανάλογα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της κάθε δημοτικής Αρχής.

Ένας τέτοιος Δήμος που εξαιρείται από την εφαρμογή ενός σωστού μέτρου όπως αυτό της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, είναι και ο δικός μας.

Οι «πρόχειρες λύσεις» με τα λυόμενα στα προαύλια άλλων σχολείων, μόνο σωστή εφαρμογή του μέτρου δεν είναι. Οι υποδομές που θα πρέπει να ζουν και να μαθαίνουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας πρέπει να έχουν προδιαγραφές και κανόνες που θα τηρούνται, αν θέλουμε να μιλάμε για σωστή παιδαγωγική διαδικασία.

Η δημοτική Αρχή, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, «νίπτει τας χείρας της», και αφήνει τα παιδιά «στη μοίρα τους», έχοντας ολιγωρήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, πετώντας τις ευθύνες στο υπουργείο και την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η βολική στάση αυτή έφερε την έναρξη της σχολικής χρονιάς με την ακύρωση του μέτρου για τον Δήμο μας και την εξαίρεση των παιδιών από τη δίχρονη προσχολική αγωγή, και πολλά παιδιά που είχαν εγγραφεί στη δίχρονη προσχολική χωρίς «παιδαγωγική στέγη».

Η μόρφωση των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι στη «διακριτική ευχέρεια» κανενός υπουργού και κανενός δημάρχου, αλλά καθορίζεται από την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας της σημερινής εποχής.

Η λογική των περικοπών, των μειωμένων προϋπολογισμών, για την εκπαίδευση που συνεχίζει η κυβέρνηση Ν.Δ. σε συνέχεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και από κοντά οι δήμοι, όπως και ο δικός μας, που υλοποιούν κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες στον «βωμό» των ματωμένων πλεονασμάτων, πρέπει να βρουν απέναντί τους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

  • Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για όλα τα παιδιά που έχουν εγγραφεί στη δίχρονη προσχολική αγωγή και δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών και στον Δήμο μας που θα επιτρέψουν την άμεση εφαρμογή της.
  • Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να αντιπαλέψουν την πολιτική που υποβαθμίζει την εκπαίδευση των παιδιών μας, που υποσκάπτει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και φορτώνει τα βάρη στη λαϊκή οικογένεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet