Δήμος Μπροστά+: Να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς Λυκόβρυσης και Πεύκης
Κοινωνία

Δήμος Μπροστά+: Να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς Λυκόβρυσης και Πεύκης

Άμεση λύση για το μείζον πρόβλημα τις δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ζητεί η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη με επικεφαλής τον Μάριο Ψυχάλη, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ενώ είχε αιτηθεί την εξαίρεση του από την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, εντούτοις κάλυψε το σύνολο των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς. Το πρόβλημα που δημιουργείται σήμερα είναι γνωστό από καιρό, σημειώνει η παράταξη και προσθέτει:

«Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να καλύψει τις αιτήσεις όλων των παιδιών. Οι γονείς δεν μπορούν να γίνονται “μπαλάκι” μεταξύ Δήμου, υπουργείων και αρμόδιων φορέων. Ενώ η εξαίρεση του Δήμου από τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση είναι ήδη γνωστή από 13 Αυγούστου, δυστυχώς οι γονείς δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση, ούτε έχουν γίνει ενέργειες για την κάλυψη των αιτούμενων θέσεων.

»Καλούμε την δημοτική αρχή να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, χωρίς επιπλέον κόστος για τους γονείς, συνυπολογίζοντας και την ψυχική επιβάρυνση των παιδιών».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet