Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στη Τζούλι Άντριους, για το σύνολο της καριέρας της
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στη Τζούλι Άντριους, για το σύνολο της καριέρας της

Η Βρετανίδα ηθοποιός Τζούλι Άντριους, πρωταγωνίστρια  δημοφιλών ταινιών που αγαπήθηκαν πολύ – όπως της «Μαίρη Πόπινς» και της «Μελωδίας της Ευτυχίας» – δήλωσε ότι αισθάνεται «ευλογημένη» για τη μακρά, λαμπρή καριέρα της στον κινηματογράφο, παραλαμβάνοντας το βραβείο που της απένειμε το Φεστιβάλ της Βενετίας για το σύνολο του έργου της.

Η 83χρονη ηθοποιός, η οποία κέρδισε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στη «Μαίρη Πόπινς», σήκωσε ψηλά και φίλησε τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας της, καταχειροκροτούμενη από το κοινό.

COURTESY EVERETT COLLECTION/COURTESY EVERETT COLLECTION
Mary Poppins, Julie Andrews, 1964

«Θεωρώ ότι είμαι ευλογημένη, γιατί επένδυσα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής ζωής μου στην τέχνη του κινηματογράφου. Μέχρι και σήμερα, με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι εγώ ήμουν το τυχερό κορίτσι που κλήθηκε να παίξει αυτούς τους θαυμάσιους ρόλους», τόνισε.

Η Άντριους ξεκίνησε την καριέρα της όταν ήταν ακόμη παιδί, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου και συνέχισε με μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ. Η «Μαίρη Πόπινς» την έκανε διεθνή σταρ. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως οι «Βίκτωρ/Βικτώρια» και «Το ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας», ενώ παντρεύτηκε δύο φορές -την πρώτη με τον ενδυματολόγο Τόνι Γουόλτον και τη δεύτερη με τον σκηνοθέτη Μπλέικ Έντουαρντς. Ο γάμος της με τον Έντουαρντς κράτησε μέχρι και τον θάνατο του σκηνοθέτη, το 2010.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet