Έντονη μεταγραφική κινητικότητα στον Γ.Σ. Αμαρουσίου
Αθλητισμός

Έντονη μεταγραφική κινητικότητα στον Γ.Σ. Αμαρουσίου

Έντονη μεταγραφική κινητικότητα καταγράφεται στην ομάδα του Γ.Σ. Αμαρουσίου ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β’ Εθνικής.

Ειδικότερα, στο «σπίτι» του επιστρέφει ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος θα φορέσει ξανά τη φανέλα του Αμαρουσίου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της ομάδας κατά τη νέα περίοδο στη Β’ Εθνική.

Την ίδια στιγμή, ο Γ.Σ. Αμαρουσίου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή Γιάννη Πλουτέτσκι. O πολύπειρος γκαρντ είχε αγωνιστεί στο παρελθόν σε Γαλάτσι Α.Ο., Α.Ο. Μίλων, Πανερυθραϊκό, Ε.Κ. Καβάλας, ΑΓΕΧ, Α.Ο. Παγκρατίου, Α.Ο. Σπόρτινγκ, Α.Ο. Τρίτων και Α.Ο. Πεύκης, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στη Β’ ΕΣΚΑ με τη φανέλα της Υπεροχής Εξαρχείων.

Στο Μαρούσι ανεβαίνει και ο Γιώργος Λάππας, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Ερμή Αγιάς. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Χολαργό, κερδίζοντας την άνοδο με την ομάδα στην Basket League, ενώ παλαιότερα υπήρξε αθλητής στις Μεταμόρφωση Βόλου, Νίκη Βόλου, Ε.Α. Λάρισα και Αίολο Τρικάλων. Έχει επίσης αγωνιστεί για μια τριετία σε ΑΕΚ Άργους, για δυο χρονιές σε Προμηθέα Πάτρας, σε Χαλκίδα, Χολαργό, όταν αγωνίζονταν στην Β’ Εθνική και Ακράτα».

Ο παίκτης δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας των Βορείων Προαστίων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ομάδα του Αμαρουσίου, ένα ιστορικό σωματείο, που έχει κατακτήσει τίτλο στην Ευρώπη, έχει συμμετάσχει σε τελικούς Α1 και τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας. Από το Μαρούσι έχουν περάσει σημαντικοί προπονητές και παίκτες.

»Είμαι παράλληλα πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ομάδας, όποιος κι αν είναι αυτός. Δεν θέλω να πω μεγάλες κουβέντες. Θέλω το Μαρούσι να πρωταγωνιστεί κάθε Κυριακή και να το πω λαϊκά, το ταμείο θα γίνει το Μάιο. Θέλω σε κάθε αγώνα το γήπεδο να είναι γεμάτο, ο κόσμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να επιστρέψει το Μαρούσι εκεί που ανήκει.

»Έχουμε ξεκινήσει από τις 19 Αυγούστου, μέσα στο γήπεδο γίνεται τρομερή δουλειά, με στόχο να παρουσιαστούμε όσο το δυνατό καλύτεροι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Περιμένουμε να έρθουν κι άλλα παιδιά για να ολοκληρωθεί το ρόστερ και να παραταχθούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στο Κύπελλο και κυρίως στο πρωτάθλημα.

»Το κλίμα είναι εξαιρετικό. Όλα τα παιδιά παλιοί και καινούργιοι γινόμαστε ένα. Χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα σωματείο, το οποίο είναι πλήρως οργανωμένο και είναι χαρά, ευτυχία και ευκολία για κάθε αθλητή να βρίσκεται σε τέτοιο σωματείο. Μόνο μας μέλημα είναι το μπάσκετ και να κάνουμε προπόνηση, όλα τα άλλα είναι εξασφαλισμένα. Είναι μια καλή συνήθεια που έχει παραμείνει εδώ από εποχές Α1.

»Είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι μαζί με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τη βοήθεια του κόσμου θα κάνουμε κάτι καλό, δεν θέλω να πω τι, αλλά θα είναι καλό. Σημασία έχει η ομάδα να παίζει καλό μπάσκετ και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος ελπίζουμε να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί».

Στα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας των Βορείων Προαστίων είναι πλέον και ο Ντίνος Δούκας.

Ο αθλητής γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1998, αποφοίτησε από το Λύκειο το 2016 και εισήχθη στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Προέρχεται από τις ακαδημίες του Πανελευσινιακού και έχει συμμετοχές στις ακαδημίες του Πανιωνίου και σε κλιμάκια της Εθνικής. Την περσινή χρονιά αγωνιζόταν με τη φανέλα του Πανελευσινιακού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε έναν σύλλογο τόσο μεγάλο όσο το Μαρούσι, το κλίμα είναι καταπληκτικό με τα παιδιά και στην προετοιμασία γίνεται πολύ καλή δουλειά» δήλωσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα της ομάδας, για να προσθέσει:

«Στόχος της ομάδας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και στο τέλος να πανηγυρίζουμε ακόμα και την άνοδο».

Εν τω μεταξύ, το Μαρούσι ανακοίνωσε και την ανανέωση συνεργασίας Γιώργο Σουρλή και Παντελή Κανέλλη για άλλη μια χρονιά!

«Οι δύο πολύπειροι αθλητές θα συνεχίσουν να προσφέρουν στην ομάδα μας για 5η συνεχόμενη σεζόν, αποτελώντας σημαντικά… όπλα στη φαρέτρα του coach Σκαραφίγκα εν όψει της φετινής μάχης στη Β’ Εθνική» αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

Στο Μαρούσι παραμένουν και οι Παύλος Ξύδας και Γιάννης Παπαγεωργόπουλος. Οι δυο τους βρίσκονται αρκετά χρόνια στην ομάδα και αποτελούν βασικά «γρανάζια» της μηχανής του ΓΣΑ.

Στο περιθώριο της προετοιμασίας τους οι δύο παίκτες δήλωσαν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου:

Ξύδας: «Έχουμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με πέρσι και αρκετά νεαρά παιδιά, όπως επίσης και νέα μέλη στο staff. Από πέρσι μείναμε πέντε παίκτες και ελπίζουμε να ακολουθήσουν τη φιλοσοφία και οι καινούργιοι. Γίνετε καλή δουλειά στην προετοιμασία. Περιμένουμε δυο παίκτες ακόμα για να κλείσει το ρόστερ που θα ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθειά μας. Έχουμε μπροστά μας ένα μήνα ακόμα να δουλέψουμε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα που υστερούσαμε πέρσι. Θα προχωρήσουμε βήμα βήμα και θέλουμε να καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε Κυριακή».

Παπαγεωργόπουλος: «Χαρούμενος που θα είμαι και φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα του Αμαρουσίου. Έχουμε δημιουργήσει ένα οικογενειακό κλίμα κάτι που βγαίνει προς τα έξω και μένει. Είμαι σε ένα σύλλογο τακτοποιημένο που προσφέρει πολλές παροχές που συναντάς σε ομάδες Α1. Στόχος να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να παλέψουμε για το καλύτερο. Η κατηγορία είναι απαιτητική, εμείς είμαστε ένα νέο σύνολο, με νεαρά και ταλαντούχα παιδιά, με καινούργιο προπονητή με διαφορετική φιλοσοφία, με γνώση και εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες. Ευελπιστώ το εγχείρημα αυτό να το στηρίξουν και οι υγιείς φίλαθλοι του Αμαρουσίου και της ευρύτερης περιοχής, να έρθουν στο γήπεδο, να μας χειροκροτήσουν και να φωνάζουμε  στο τέλος όλοι μαζί Μαρούσι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet