Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στον Yδατόπυργο Βριλησσίων

0
76 Προβολές

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στο πρώτο υδραγωγείο των Βριλησσίων. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές σχετικής μελέτης.

Ο Υδατόπυργος, όπως είναι γνωστός, κατασκευάστηκε το 1960, αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης και βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Λαύρας στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γράμμου.

Για την αποκατάσταση και ενίσχυσή του εκτελέστηκαν οι εξής εργασίες με την ακόλουθη σειρά:

  • Αποκατάσταση των αποκαλυφθέντων οξειδωμένων χαλύβδινων οπλισμών με αναστολείς διάβρωσης (καθαιρέσεις σαθρών τμημάτων σκυροδέματος, αμμοβολή, υδροβολή, προστασία των αποκαλυφθέντων οπλισμών).
  • Προστασία των μη αποκαλυφθέντων οπλισμών και του σκυροδέματος με εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης.
  • Αποκατάσταση της γεωμετρίας των δοκών και των πλακών, όπου απαιτείται, με χρήση εκτοξευόμενου σκυροδέματος.
  • Ενίσχυση των υποστυλωμάτων του υδατόπυργου με χρήση έγχυτου σκυροδέματος.
  • Εκσκαφές θεμελίων και αγκύρωση των νέων οπλισμών των υποστυλωμάτων.
  • Δημιουργία φράγματος ενανθράκωσης με χρήση ειδικής βαφής, τύπου CeretecCT-14 και CeretecCT-44, σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειές του.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών ακολουθεί, όπως ενημερώνει ο Δήμος, η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, όπου στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος φιλικός και ασφαλής για τους επισκέπτες και η αξιοποίησή του ισογείου χώρου του.

«Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο διαφυλάσσουμε τις ρίζες και την ιστορία μας, αλλά και εντάσσουμε αυτή στη σύγχρονη ζωή και στην καθημερινότητά μας» τονίζει η διοίκηση του Δήμου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up