Συμμορίες «έβαλαν στο μάτι» σωλήνες εγκατάστασης φυσικού αερίου στο Μαρούσι
Κοινωνία

Συμμορίες «έβαλαν στο μάτι» σωλήνες εγκατάστασης φυσικού αερίου στο Μαρούσι

Επιτήδειοι χτύπησαν ξημερώματα Τρίτης σε πολυκατοικία στον Άγιο Θωμά Αμαρουσίου, δίπλα σχεδόν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, έχοντας ως στόχο τους χαλκοσωλήνες της εγκατάστασης φυσικού αερίου, με σκοπό να τις πουλήσουν έναντι 4 ευρώ το κιλό. 

sa3
se13
simior

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα μέλη της συμμορίας πρέπει να περίμεναν έως τη 01.30 τα ξημερώματα, ωσότου φύγει το μπλόκο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., το οποίο βρίσκεται συνήθως απέναντι ακριβώς από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Όταν λοιπόν έφυγαν τα μέλη της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης, οι θρασύτατοι κλέφτες βρήκαν ελεύθερο πεδίο για να δράσουν, κάτι που τελικά συνέβη γύρω στις 4 με 5 τα ξημερώματα.

Μπήκαν ανενόχλητοι από μια χαλασμένη πόρτα στην είσοδο της διπλανής πολυκατοικίας και ξεκίνησαν να ξηλώνουν τις σωλήνες που συνδέονται με τον κεντρικό αγωγό αερίου. Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν κατά καιρούς στο κέντρο της Αθήνας, όχι όμως στα Βόρεια Προάστια και δη σε μια περιοχή (ΟΑΚΑ) και δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα κατοικιών «Ήλιδα», της Lamda Olympia Village, που αστυνομεύεται αρκετά καλά.

Σύμφωνα με ένοικο της πολυκατοικίας και αυτόπτη μάρτυρα, μόλις αντελήφθη τον θόρυβο, κατέβηκε ανάστατος να δει τι συμβαίνει, και αντίκρισε μπροστά του έναν άνδρα, πιθανόν αλλοδαπό, ο οποίος και τράπηκε σε φυγή, έχοντας πιθανόν προλάβει να κάνει τη δουλειά του. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι και ανέλαβαν να διερευνήσουν το περιστατικό.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, οι δράστες φαίνεται να είχαν βάλει στο στόχαστρο τη συγκεκριμένη πολυκατοικία, αλλά και άλλα κτήρια στη περιοχή. Μάλιστα οι ένοικοι της πολυκατοικίας είχαν αντιληφθεί ότι δυο μέρες πριν είχε χαλάσει η γκαραζόπορτα της πυλωτής, κάτι που πιθανόν να έγινε από τους κλέφτες, προκειμένου να διευκολυνθούν στο φόρτωμα των σωλήνων σε κάποιο φορτηγό που θα έφερναν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet