Πολιτικό τοπίο – «κινούμενη άμμος» στον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

Πολιτικό τοπίο – «κινούμενη άμμος» στον Δήμο Πεντέλης

Το ότι οι αναγκαστικές συμπράξεις, που επέβαλε ο νόμος της απλής αναλογικής, θα οδηγούσαν σε… αναταράξεις στο ξεκίνημα της νέας δημοτικής περιόδου σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια, το γράφουμε εδώ και καιρό. Το γεγονός ότι επιβεβαιωνόμαστε μόνο ευχάριστο δεν είναι, αφού αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αλλοίωση της βούλησης των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε στην εκλογική κάλπη…

Ο Δήμος Πεντέλης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, αφού οι δημότες επέλεξαν για δήμαρχό τους τη δεύτερη Κυριακή την κ. Δήμητρα Κεχαγιά, έχοντας δώσει ωστόσο στην παράταξη του πρώην δημάρχου Πεντέλης (Δημοτική Συμμαχία) τις περισσότερες έδρες την πρώτη Κυριακή (11 έναντι 9 της Συμπολιτείας).

Και αν και διαφάνηκε πνεύμα συναίνεσης μεταξύ αρκετών παρατάξεων της μειοψηφίας να αλλάξει χέρια ο Δήμος, όπως πιστοποίησε και το εκλογικό αποτέλεσμα, την επόμενη μέρα άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα «σύννεφα» μεταξύ των συμπραττόμενων… Μάλιστα, κάποια από αυτά φέρνουν και «βροχή», όπως αποδεικνύεται με την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Μπούρα, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του κ. Αντώνη Φειδοπιάστη, Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή.

Αν και ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος δεν έχει εκθέσει τους λόγους της αποχώρησής του, οι πληροφορίες λένε ότι αυτοί σχετίζονται με εσωτερικές διαφωνίες για το πώς θα πορευθεί η παράταξη στο επόμενο διάστημα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι θέμα ωρών η ανεξαρτητοποίηση και δεύτερου συμβούλου από την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, που έχει στενούς δεσμούς με τον κ. Μπούρα.

Μέσα σε όλα αυτά, τις τελευταίες ώρες διακινούνται φήμες για μία ακόμη παραίτηση, αυτή τη φορά του επικεφαλής της παράταξης Πεντέληθεν, Γιώργου Κατσικογιάννη, που επίσης είχε στηρίξει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών την παράταξη της κ. Κεχαγιά, κάτι που, ωστόσο, διαψεύδει το περιβάλλον του, λέγοντας ότι πρόκειται για «διακαείς πόθους» κάποιων…

Με αυτά και με εκείνα, το πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται στον Δήμο μόνο «ανέφελο» δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, χώρια που τα αριθμητικά δεδομένα ίσως να οδηγήσουν σε συνεδριάσεις – «θρίλερ» το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet