Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο
Κόσμος

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει την Αμμόχωστο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο CNN Turk, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή του στην  περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, είπε ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, όπως και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους».

«Γίνονται προετοιμασίες για το άνοιγμα των Βαρωσίων. Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις, ούτε μπορεί να μας εμποδίσει», τόνισε.

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τσαβούσογλου έρχονται λίγο καιρό μετά την τοποθέτηση που είχε κάνει τον περασμένο Ιούνιο ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «ήρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια, ανακοινώνοντας την απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” για την σύσταση μια ομάδας ειδικών, η οποία θα μπει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και θα προβεί σε “επιστημονική καταγραφή” των περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και μη».

Eρωτηθείς για το εάν η Τουρκία γυρίζει το πρόσωπό της προς την Ασία, o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα να αποχωρήσει από την Ευρώπη από γεωπολιτικής άποψης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές στο τραπέζι. Το εμπόριο με την Ασία αναπτύσσεται. Κι εμείς ως Τουρκία θα αναπτύξουμε το εμπόριό μας».

Όσο για τους S400, o Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε «ασφαλώς θα τους χρησιμοποιήσουμε, το 2020 θα αρχίσει η χρήση τους, εμείς δεν τους πήραμε για να τους αφήσουμε να περιμένουν στα κουτιά, τους πήραμε για να ενισχύσουμε την αεροάμυνά μας. Όπως τους πήραμε, θα τους χρησιμοποιήσουμε. Να μην αμφιβάλλει κανείς γι αυτό».

Πηγή: reader.gr, mε πληροφορίες από politis.com.cy

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet