Στην τελική ευθεία η δρομολόγηση των έργων διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς
Κοινωνία

Στην τελική ευθεία η δρομολόγηση των έργων διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς

Διευρυμένη τεχνική συνάντηση στο γραφείο του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 με κεντρικό θέμα της συνάντησης τη δρομολόγηση των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η πολιτικός μηχανικός εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τα θέματα τεχνικών έργων, Ευρώπη Κοσμίδη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τα αντιπλημμυρικά έργα, Αθανάσιος Κατσιγιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νικόλαος Πέππας, και η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και εκπρόσωπος του μελετητή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι κομβικής σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής και ότι πρέπει μέσα στο προσεχές διάστημα να επιλυθούν τα ζητήματα που «λιμνάζουν» τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ αυτών και το θέμα του ρυμοτομικού και της μετακίνησης δικτύων κοινής ωφέλειας.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει άμεση τακτοποίηση των όποιων μελετητικών εκκρεμοτήτων και να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, με πόρους της Περιφέρειας ή/και του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπογράμμισε ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής είναι ύψιστης προτεραιότητας και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. Ακολούθως τόνισε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής και θα ζητηθούν πιστοποιήσεις για τις σχετικές ενέργειες καθαρισμού που έχουν γίνει.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet