Πέταρ Πόποβιτς: “Ξεδιπλώνει” γρήγορα τα ταλέντα του στο παρκέ
Αθλητισμός

Πέταρ Πόποβιτς: “Ξεδιπλώνει” γρήγορα τα ταλέντα του στο παρκέ

Ο Πέταρ Πόποβιτς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της Κηφισιάς το φετινό καλοκαίρι. Ο 18χρονος Μαυροβούνιος γκαρντ βρίσκεται μόλις τρεις μέρες με την υπόλοιπη ομάδα, όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα της ΚΑΕ, όμως έχει φροντίσει να βγάλει στο παρκέ, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, πολλά στοιχεία του ταλέντου του.

Ο Πόποβιτς, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων, όπου αναδείχθηκε 2ος σκόρερ, μίλησε στο www.aenkbc.gr για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, την απόφασή του να συνεχίσει στην Κηφισιά και το ποιοι τον επηρέασαν στην απόφαση του.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να επιλέξεις Κηφισιά;

Ήρθα εδώ για να δουλέψω σκληρά και να προσπαθήσω να βρω θέση μέσα στην ομάδα, η οποία ξέρω ότι είναι πολύ καλή και με υψηλούς στόχους. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Μίλησες με κάποιον που σε επηρέασε στην απόφαση σου;

Μίλησα αρχικά με τον κόουτς Παπαθεοδώρου. Είχαμε την πρώτη επαφή στο Ευρωπαϊκό έφηβων στην Τουρκία και στη συνέχεια μίλησα με τον Σάσα Βασίλιεβιτς, ο οποίος είναι καλός μου φίλος και έπαιζε πέρσι εδώ στην ομάδα. Ο Σάσα μου είπε μόνοι καλά λόγια για όλους! Για την ομάδα, τους ανθρώπους, αλλά και την πόλη της Κηφισιάς.

Αν και είχες προτάσεις από ομάδες της πατρίδας σου και της Σερβίας, επέλεξες να φύγεις από το σπίτι σου και την οικογένεια σου για να έρθεις… Γιατί;

Ναι είχα προτάσεις να μείνω στο Μαυροβούνιο αλλά θεωρώ το επίπεδο του πρωταθλήματος εκεί χαμηλό και δεν πιστεύω ότι είναι ανταγωνιστική εκεί η κατάσταση για έναν παίκτη στην ηλικία μου. Ήταν δύσκολη η απόφαση για μένα γιατί είναι πρώτη φορά που φεύγω από την πατρίδα μου και το σπίτι μου.

Πόσο σε βοηθάει στην προσαρμογή σου εδώ το γεγονός ότι στην ομάδα παίζει ο Ντούβνιακ και ο Πεσάκοβιτς;

Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και με βοηθάνε πάρα πολύ όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό…

Οι στόχοι σου για τη φετινή χρονιά;

Θέλω να προχωράω βήμα βήμα. Αρχικά να μπορέσω να βρω θέση μέσα στην Κηφισιά και αγωνιστώ μαζί της στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό θέλω να είναι το πρώτο βήμα μου εδώ.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει να κανείς όταν παίζεις;

Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι να σουτάρω! Βέβαια έχω πολλές αδυναμίες τις οποίες θα δουλέψω εδώ για να βελτιωθώ. Από κει και πέρα μέσα στο παιχνίδι προσπαθώ για το καλύτερο και κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής.

Τι γνωρίζεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

Ξέρω πως είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Γνωρίζω ακόμα τον ΠΑΟΚ που αγωνίζεται και στο Γιούροκαπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet