Δ. Θωμαΐδου: Η 14η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα πίστεως, μνήμης και πολιτισμού
Κοινωνία

Δ. Θωμαΐδου: Η 14η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα πίστεως, μνήμης και πολιτισμού

Με αφορμή την 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και ημέρα απώλειας του κορυφαίου Έλληνα ερμηνευτή Στέλιου Καζαντζίδη, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

Η ιστορία, ο πολιτισμός και η ορθοδοξία είναι τα πιο σημαντικά κεφάλαια από καταβολής της πόλης μας. Η ιστορία, με τη συμβολή των Μικρασιατών, αλλά και η Ορθοδοξία, μας χάρισαν μεγαλειώδη μνημεία και κειμήλια, καθιστώντας τη Νέα Ιωνία μια σπουδαία κοιτίδα πολιτισμού για την Αττική.

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι μια ημερομηνία σταθμός για την πόλη μας, διότι είναι μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, καθώς η Ορθοδοξία τιμά τον Σταυρό του Χριστού, είναι ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, αλλά και η ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο σπουδαίος Ιωνιώτης ερμηνευτής Στέλιος Καζαντζίδης.

Εύχομαι, λοιπόν, στις Ιωνιώτισσες και στους Ιωνιώτες χρόνια πολλά και ο Σταυρός του Κυρίου να ευλογεί και να δίνει ειρήνη στον κόσμο και να θυμούνται ότι οι μνήμες της ιστορίας μας θα είναι πάντα οδηγός για αυτή την πόλη. Τη Νέα Ιωνία που μας συνδέει με τις ρίζες μας, μας δένει με το παρόν μας, μας δίνει δύναμη και προοπτική για το μέλλον μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet