Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι: Εκκενώθηκαν μοναστήρια – Συνεχείς αναζωπυρώσεις
Κοινωνία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι: Εκκενώθηκαν μοναστήρια – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Με ενισχυμένες  δυνάμεις επιχειρεί η πυροσβεστική για την αντιμετώπιση της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον περιφερειακό πάνω από την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφείου της πόλης.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η ενημέρωση από την Πυροσβεστική έκανε λόγο για μικρή βελτίωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς, που εξακολουθεί να έχει μεγάλη έκταση.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

nyx0
loutrakinight1
loutrakinight2
Η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι από την Εθνική Οδό
Λουτράκι: Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους μοναστήρι και γηροκομείο

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες και προετοιμάζονται για ένα δύσκολο βράδυ, ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 7 χιλιομέτρων, με δεδομένο πως έχουν σταματήσει, πλέον, οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας.

Στην περιοχή έσπευσε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 4 καναντέρ, 2 PZL, 7 ελικόπτερα (το ένα ως συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

xrd00

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, κατευθύνθηκε προς την κορυφογραμμή των Γερανείων με τη συμβολή των ισχυρών βορείων ανέμων.

received 1247180722128010
Φωτιά στο Λουτράκι
Λουτράκι
ltr1
ltr2
ltr3
loutraki01
loutraki02
loutraki03
loutraki04
loutr001
loutr002
loutr003
loutr004
loutr005
loutr006

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet