Νέα Ιωνία: «Θήλασα το μωρό μου, το άλλαξα και το εγκατέλειψα»​​​​​​ είπε η 19χρονη για το βρέφος
Κοινωνία

Νέα Ιωνία: «Θήλασα το μωρό μου, το άλλαξα και το εγκατέλειψα»​​​​​​ είπε η 19χρονη για το βρέφος

Είχε αποφασίσει να το δώσει για υιοθεσία γιατί νόμιζς ότι θα ήταν καλύτερα από ό,τι αν το μεγάλωνε εκείνη, είπε η κοπέλα στην κατάθεσή της

Είχε αποφασίσει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία και όταν δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, το εγκατέλειψε στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, η 19χρονη κοπέλα στη Νέα Ιωνία, όπως προκύπτει από την κατάθεσή της.

Στην κατάθεσή της, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star, η νεαρή κοπέλα περιγράφει λεπτό λεπτό πώς πήρε την απόφαση να το αφήσει σε είσοδο πολυκατοικίας. Τα λόγια της συγκλονίζουν.

«Όταν τη γέννησα, την κράτησα στα χέρια μου ήταν απίστευτο συναίσθημα. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω.
Σκεφτόμουν ότι πρέπει να τη δώσω. Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο από το Κέντρο Βρεφών Μητέρα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω για να το αφήσω έστω και για λίγο εκεί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου, αλλά άκουγα συνέχεια ηχογραφημένα μηνύματα. Απελπίστηκα…
Δεν είναι σωστό αυτό που έκανα, αλλά δεν έβρισκα άλλη λύση»
.

Μέχρι τη σύλληψη της 19χρονης, ο πρώην σύντροφός της δεν γνώριζε ότι είχε γίνει πατέρας. Το κοριτσάκι γεννήθηκε 3 κιλά και 290 γραμμάρια. Όταν βρέθηκε μέσα στο καρότσι του σούπερ μάρκετ έφερε ένα κλιπάκι στην κοιλίτσα του. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι είχε γεννηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Το κούνησα, το φίλησα, το σταύρωσα και το άφησα»

Η 19χρονη μητέρα τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, θήλασε το κοριτσάκι της, το άλλαξε, το πήρε αγκαλιά, βγήκε στο δρόμο και το έβαλε στο καρότσι του σούπερ μάρκετ στην πολυκατοικία που βρέθηκε. Η ώρα ήταν 3 και 50 τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ster, επέστρεψε στο σπίτι της και το πρωί είπε στη μητέρα της ότι θα πάει σε ένα φίλο της στον οποίο είχε αφήσει το παιδί της. Συναντήθηκε μαζί του και περπάτησαν μαζί στο κέντρο της Αθήνας. Δεν του αποκάλυψε ότι είχε γεννήσει. Στη συνέχεια κοιμήθηκε σπίτι του. Άκουσε στις ειδήσεις ότι είχε βρεθεί το μωρό και ότι την έψαχναν. Την επόμενη ημέρα πήρε την απόφαση να πάει στο σπίτι της. Εκεί την περίμεναν οι αστυνομικοί καθώς από την κατάθεση της μητέρας της είχαν πιστοποιήσει ποια ήταν η κοπέλα που είχε εγκαταλείψει το μωράκι.

«Το παιδί το άφησα στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που φωτίζονταν πολύ καλά ώστε να το δουν γρήγορα. Το κούνησα λίγο το σταύρωσα για να το προστατεύσει ο Θεός και με πολύ στεναχώρια έφυγα και πήγα σπίτι μου. Το πρωί είπα στη μητέρα μου ότι το έχω αφήσει σε ένα φίλο μου. Έχω μετανιώσει για την πράξη αυτή. Ό, τι έκανα το έκανα γιατί γιατί πίστεψα ότι έτσι το παιδί μου θα είναι καλύτερα από ότι θα ήταν αν το κρατούσα εγώ. Το κουνούσα και το φιλούσα δεν ήθελα να το αφήσω. Ζητάω επιείκεια και χρόνο να σκεφτώ καθαρά τι θα κάνω με το παιδί μου».

Τη Δευτέρα οι δικηγόροι της θα κάνουν όλες τις ενέργειες για να επιστρέψει το παιδί στην μητέρα του. Η 19χρονη θέλει τώρα να το επισκεφθεί στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet