Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής δίνει έμφαση στις προοπτικές ανάπτυξης της Αίγινας
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής δίνει έμφαση στις προοπτικές ανάπτυξης της Αίγινας

Οι πρωτοβουλίες για την τοπική ανάπτυξη καθώς και οι παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας και γενικότερα της περιοχής του Αργοσαρωνικού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, στην Αίγινα ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, Γ. Ζορμπά, τον δήμαρχο Κυθήρων, Σ. Χαρχαλάκη, και τοπικούς φορείς.

Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί ο Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Σήμερα βρισκόμαστε στην Αίγινα, στην πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των νησιών μας, στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή τους και τουριστική τους αξιοποίηση καθώς και στη συνολική ανάπτυξη του Αργοσαρωνικού.

»Με τη σημερινή μου παρουσία εδώ θέλω να επιβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές ανάπτυξης της Αίγινας και όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού. Αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ακτοπλοϊκή διασύνδεση, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και η υλοποίηση μεγάλων έργων».

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων και η δυνατότητα αύξησης των ανακυκλώσιμων υλικών. Αναφορικά με τον υποθαλάσσιο  αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, το κόστος του οποίου καλύπτεται από την Περιφέρεια Αττικής, συμφωνήθηκε η άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το έργο.

Σημαντικό θέμα το οποίο απασχολεί την Αίγινα και γενικότερα τα νησιά είναι και οι έλλειψης σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Ζορμπάς, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία μεταξύ των νησιών της Περιφέρειας Αττικής καθώς και του Δήμου Τροιζηνίας –Μεθάνων, μέσω του δικτύου νήσων της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής. Ο δήμαρχος κατέθεσε το αίτημα εν όψει των εορτασμών των 200 χρόνων από την επανάσταση να γίνουν εκδηλώσεις και στην Αίγινα. Ο Γ. Πατούλης έκανε αποδεκτό το αίτημα επισημαίνοντας την σημαντική ιστορία της Αίγινας ως πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ν. Πτερούδης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τα ιαματικά λουτρά της Αίγινας τα οποία δεν λειτουργούν.

Ο κ. Γ. Πατούλης εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλει στην επαναλειτουργία τους και δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στα νησιά τα οποία τα θεωρεί «διαμάντια» της Αττικής. Τη συζήτηση απασχόλησε επίσης και η δημιουργία υδατοδρομίων τα οποία θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των νησιών και θα δώσουν λύση ταυτόχρονα στην ανάγκη για γρήγορη διακομιδή έκτακτων περιστατικών σε μεγάλα νοσοκομεία. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψή του ο κ. Γ. Πατούλης συμμετείχε στις εκδηλώσεις της γιορτής Φυστικιού, ενώ επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet