Γ. Πατούλης: Ζητούμε συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου στη μεταρρύθμιση της Τ.Α.
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Ζητούμε συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου στη μεταρρύθμιση της Τ.Α.

Στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προέδρων και αξιωματούχων ξένων χωρών που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ομάδας, διακεκριμένων καθηγητών του Δημοσίου Δικαίου και των Νομικών Επιστημών της Ευρώπης και της Ελλάδας, και εκλεκτών προσκεκλημένων, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας, το γεγονός ότι η Ένωση κορυφαίων Ευρωπαίων νομικών επιστημόνων, καθηγητών πανεπιστημίου, ανώτατων δικαστών και Δημοσίων λειτουργών δημιουργήθηκε και εδράζει στην Αθήνα από το 1989, και έκτοτε συμβάλλει στον σχεδιασμό και την κατάρτιση του Δημοσίου Δικαίου του Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Πατούλης εξήρε το έργο της Ευρωπαϊκής ομάδας δημοσίου δικαίου για την προαγωγή της Νομικής σκέψης διεθνώς και τον εκσυγχρονισμό της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών της δημόσιας διακυβέρνησης, και επεσήμανε την αξία της συμβολής του επιστημονικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομάδας στην εθνική αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Από αυτό εδώ το βήμα που έχω την τιμή να έχω κληθεί σήμερα, και εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, σας ευχαριστώ θερμά, εκ μέρους της ΚΕΔΕ, και της Περιφέρειας Αττικής, για την αδιάλειπτη νομική συνδρομή σας με τις επιστημονικές γνωμοδοτήσεις, συμβουλές και ενημερωτικές παρεμβάσεις του συμβουλίου στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στη προσπάθεια για την αναμόρφωση της χώρας και την εξυγίανση των όποιων παθογενειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», είπε ο περιφερειάρχης Αττικής, και ζήτησε τη συνέχιση της αρωγής της Ευρωπαϊκής Ομάδας στον δρόμο προς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Μεταρρυθμίσεις που πρέπει να αφορούν στις αρμοδιότητες, τους πόρους, την οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις σχέσεις της με τα άλλα επίπεδα δημόσιας διοίκησης. Μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να στοχεύουν στην αποκέντρωση και στην ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων και των περιφερειών. Αποκέντρωση με διασφάλιση της αποτελεσματικότητας στην παροχή υπηρεσιών και της αποδοτικότητας στη χρήση των πόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ομάδα Δημοσίου Δικαίου και το επιστημονικό συμβούλιο για την αδιάκοπη συμβολή τους στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου «μέσα από την έρευνα, τις συγκριτικές μελέτες και τις ζυμώσεις της νομικής σκέψης, επί τρεις δεκαετίες με τη συμμετοχή 70 και πλέον χωρών του κόσμου» και πρόσθεσε ότι προσβλέπει στην περαιτέρω κοινή πορεία με στόχο τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας.

«Θα είναι χρήσιμη για μας η νομική σας συνδρομή στον αγώνα μας για μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων και των περιφερειών, στη βελτίωση της διακυβέρνησης και στον λειτουργικό εκσυγχρονισμό, στην αναβάθμιση του προσωπικού των ΟΤΑ και της καταστατικής θέσης των αιρετών» κατέληξε ο περιφερειάρχης Αττικής .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet