Εκτός των Τειχών: Συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 18/9
Κοινωνία

Εκτός των Τειχών: Συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 18/9

Στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κερατσίνι στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα πρόκειται να συμμετάσχει η δημοτική κίνηση Αμαρουσίου Εκτός των Τειχών.

Η δημοτική κίνηση απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση και συγκεκριμένα σημειώνει:

Η Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» Αμαρουσίου συμμετέχει στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 που οργανώνεται στην ημέρα της έκτης επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, συνδικαλιστικές και αριστερές πρωτοβουλίες στο Κερατσίνι.

Η φετινή επέτειος βρίσκει τη ναζιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής» εκτός Βουλής, με τα περισσότερα γραφεία της κλειστά και την ηγεσία της διασπασμένη. Οι εκατοντάδες μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις -στο Κερατσίνι, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τα δικαστήρια που δικάζονται οι ναζί, στις γειτονιές για να κλείσουν τα ορμητήρια τους- έχουν οδηγήσει τη ναζιστική οργάνωση στην αποσύνθεση, την απομόνωση και τη διάλυση. Κερδίσαμε μια μάχη. Αλλά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αντίθετα το κίνημα έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.

Η μετεωρική άνοδος της Χρυσής Αυγής στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε δεν έπεσε από τον ουρανό. Ούτε ήταν απλά και μόνο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Δεν υπάρχει καμία ευθεία, αυτόματη γραμμή που να συνδέει την άνοδο της ανεργίας και της φτώχειας με την άνοδο του φασισμού. Το «αυγό του φιδιού» εκκολάφτηκε συστηματικά στα «ανώτερα κλιμάκια» της κοινωνίας με τον ρατσισμό ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την έξαρση της ισλαμοφοβίας, τις επιχειρήσεις σκούπα, τις περιπολίες της Frontex στο Αιγαίο, τον φράχτη στον Έβρο και τις Μόριες. Και αυτή η πολιτική βρίσκεται σήμερα σε έξαρση και στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανηγυρίζουν αυτές τις ημέρες για τον διορισμό «ενός Έλληνα», του Μαργαρίτη Σχοινά, στη νέα θέση του κοινοτικού επιτρόπου για «την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής». Στις αρμοδιότητες του νέου ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου περιλαμβάνεται και η μετανάστευση – την οποία αντιμετωπίζει η νέα πρόεδρος της Κομισιόν (και μέχρι πριν από λίγο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προφανώς σαν απειλή για την «ευρωπαϊκή κουλτούρα». Την ίδια στιγμή εδώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει αρχίσει να υιοθετεί τις πρακτικές όχι μόνο των κυβερνήσεων του Σαμαρά αλλά και του Σαλβίνι και του Τραμπ. Τα προσφυγόπουλα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποκλεισμένα από την εκπαίδευση, δεκάδες ανήλικοι πρόσφυγες είναι εγκλεισμένοι παράνομα στην Αμυγδαλέζα, ενώ η αστυνομία έχει αρχίσει στην ουσία και πάλι τις ρατσιστικές επιχειρήσεις «σκούπα» με θύματα οποιονδήποτε μοιάζει φτωχός και ξένος.

Οι πρόσφυγες, οι φτωχοί εργαζόμενοι από τις χώρες που το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του έχουν μετατρέψει με τους πολέμους και τα όπλα τους σε κόλαση, είναι αδέρφια μας. Είναι καλοδεχούμενοι. Στις 18 Σεπτέμβρη 2019 διαδηλώνουμε όλοι μαζί στο Κερατσίνι ενάντια στη Χρυσή Αυγή, τους αυτουργούς της δολοφονίας του Π. Φύσσα και τους αρχηγούς τους. Η δίκη Λαγού και Μίχου για το «Συνεργείο» έδειξε τόσο τις προθέσεις του κράτους να τους ξαναβγάλει λάδι, όσο και τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος να μην το αφήσει, οδηγώντας τελικά σε καταδικαστική απόφαση παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Διεκδικούμε και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής καταδίκη όλων των ναζί με τις μεγαλύτερες ποινές. Αλλά ταυτόχρονα διαδηλώνουμε και ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στρώνουν τον δρόμο στους ναζί.

Ποτέ ξανά φασισμός. Ανοιχτά σύνορα για τους φτωχούς. Όλοι και όλες στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet