Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Το εργαστήρι ειδικής αγωγής «Μαργαρίτα» επισκέφθηκε η δήμαρχος Δ. Κεχαγιά

0
105 Προβολές

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στο εργαστήρι ειδικής αγωγής «Μαργαρίτα».

Η «Μαργαρίτα» είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης ατόμων με νοητική στέρηση, που στεγάζεται από την ίδρυσή του, το 1979, στη Νέα Πεντέλη. Η ιστορία πίσω από το όνομα του σωματείου είναι τραγική, αλλά το έργο του δίνει την ελπίδα.

Κατά την επίσκεψή της, η κ. Κεχαγιά συνομίλησε με την κ. Φιλίππου, κοινωνική λειτουργό, τον κ. Παπατριανταφύλλου, ψυχίατρο και τον κ. Μπίστα, διευθυντή του Κέντρου (φωτό). Οι συγκεκριμένοι, μαζί με άλλους 33 εξειδικευμένους συνεργάτες, εξυπηρετούν τους 100 σπουδαστές του εργαστηρίου καθημερινά.

«Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, ενημερωνόμαστε για το πώς μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και πώς μπορούν αυτά τα άτομα να απορροφηθούν από την κοινωνία και από τo εργασιακό περιβάλλον», τόνισε μετά την επίσκεψή της η δήμαρχος και πρόσθεσε: «Ο Δήμος και εγώ προσωπικά θα είμαστε αρωγοί τόσο στον δικό τους αγώνα, όσο και των οικείων τους».

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το έργο του κέντρου μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.eeamargarita.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up