6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι
Κοινωνία

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

Η 6η επέτειος από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα είναι οπωσδήποτε η πιο αισιόδοξη από τις προηγούμενες, με τους νεοναζί εκτός Βουλής, το ένα μετά το άλλο τα γραφεία τους να κλείνουν, τα μέλη τους να καταδικάζονται για διάφορες υποθέσεις και τη δίκη για την εγκληματική οργάνωση να φτάνει προς το τέλος της. 

Η αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από το Κερατσίνι, από το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και με επικεφαλής τους γονείς του, κατευθύνεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, τα οποία η οργάνωση έχει εγκαταλείψει. 

Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της: «Όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της Χ.Α. βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στη – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στη δίκη».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet