«Προειδοποιητικά πυρά» στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου
Πολιτική

«Προειδοποιητικά πυρά» στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Με «προειδοποιητικά πυρά», κυρίως μεταξύ του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και τους επικεφαλής της δεύτερης σε δύναμη παράταξης του Σώματος, Ενωμένο Μαρούσι, Γιώργου Καραμέρου, εκκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στην πρώτη συνεδρίαση της νέας δημοτικής περιόδου. Μια συνεδρίαση πολύωρη, γεγονός στο οποίο συνέβαλε η ογκώδης ημερήσια διάταξη, η οποία περιελάμβανε 76 θέματα, αλλά και τα αρκετά ενδιαφέροντα ζητήματα που θίχθηκαν προ ημερησίας διάταξης.

Συγγρού: Ναι σε προστατευτικές παρεμβάσεις, όχι σε αναπτυξιακά πρότζεκτ

Λευτέρης Μαγιάκης

Το θέμα με το μέλλον του κτήματος Συγγρού, που μονοπωλεί τελευταίως την επικαιρότητα στο Μαρούσι, όπως ήταν αναμενόμενο, απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το έθιξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, επαναλαμβάνοντας συνοπτικά τα όσα έχει επισημάνει με επίσημες ανακοινώσεις του. Ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης κάλεσε, για άλλη μια φορά, τον δήμαρχο να λάβει ξεκάθαρη στάση στο ζήτημα, λέγοντας ότι οι μέχρι σήμερα τοποθετήσεις του είναι «γενικόλογες».

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Κατηγορία που απέρριψε ο κ. Αμπατζόγλου, ξεκαθαρίζοντας ότι για το Μαρούσι το Συγγρού «είναι δάσος και αντιμετωπίζεται ως δάσος». Ο ίδιος ενημέρωσε ότι υπήρξε συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), με την οποία υπήρξε συμφωνία σε τρία σημεία: στο ισχύον νομικό πλαίσιο του κληροδοτήματος, στη διαχρονικότητα του δασικού χαρακτήρα του και στην ανάγκη να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις με σκοπό την προστασία, τον καθαρισμό του και την καλύτερη αξιοποίησή του από τους χρήστες, δηλαδή τους επισκέπτες του.

Στέφανος Τσιπουράκης

Ο κ. Αμπατζόγλου, παίρνοντας αφορμή από προηγούμενη τοποθέτηση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Στέφανου Τσιπουράκη, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σημερινή εικόνα του χώρου, από πλευράς πυροπροστασίας, σχεδιασμού, κατάστασης κτηρίων κ.λπ., τόνισε την αναγκαιότητα να γίνουν παρεμβάσεις, πάντα όμως με σκοπό τη διαφύλαξη του σημερινού χαρακτήρα του. Μάλιστα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι εάν υπάρξουν οποιαδήποτε σχέδια για ιδιωτικοποίηση ή άλλη επιχειρηματική εκμετάλλευση (σ.σ.: η περίφημη δήλωση για «park management»), όποιος τα προωθήσει «θα μας βρει απέναντι».

Καμία ανησυχία για τον αμίαντο στο 5ο Νηπιαγωγείο

Για το θέμα της ύπαρξης αμιάντου σε πλακάκια δαπέδου στο 5ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου,  θέμα που επίσης έχει αναδείξει ο κ. Μαγιάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Βαγγέλης Κάββαλος, υπήρξε και πάλι καθησυχαστικός, επικαλούμενος και τη σχετική απάντηση του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», για την «εξαιρετικά χαμηλή επικινδυνότητα» από το υλικό στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Βαγγέλης Κάββαλος

Πάντως, τόσο ο αντιδήμαρχος, όσο και ο δήμαρχος, δεσμεύτηκαν ότι με την πρώτη ευκαιρία και αφού βρεθεί η εταιρεία με την κατάλληλη τεχνογνωσία (σ.σ.: ο κ. Αμπατζόγλου εστίασε στη δυσκολία εξεύρεσης τέτοιων εταιρειών, λόγω ακριβώς του εξειδικευμένου αντικειμένου) θα προχωρήσει η αντικατάσταση του δαπέδου του νηπιαγωγείου.

Αν δεν ρυθμίσουμε τα φανάρια, απρόσκοπτη κυκλοφορία στο Πολύδροσο δεν… βλέπουμε

Αρκετή συζήτηση έγινε και με τη σοβαρή καθυστέρηση στην εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του Πολυδρόσου, θέμα για το οποίο ο τοπικός σύλλογος έχει κάνει καταγγελία και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Β. Κάββαλος, επανέλαβε ότι εάν δεν προχωρήσει η τροποποίηση της ρύθμισης των φωτεινών σηματοδοτών στους κόμβους Φραγκοκλησιάς, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου & Φραγκοκλησιάς, Ασπ. Καψαλά, Σάμου, δεν μπορεί να προχωρήσει η νέα κυκλοφοριακή μελέτη. Απέδωσε δε τις καθυστερήσεις στη μη ανταπόκριση ακόμη εκ μέρους των συνεργαζόμενων φορέων (Περιφέρεια Αττικής, υπουργείο Μεταφορών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση).

Γιώργος Καραμέρος

Η τοποθέτηση του κ. Κάββαλου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καραμέρου, ο οποίος τον κάλεσε να μην λειτουργεί υπηρεσιακά, αλλά πολιτικά, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό τους πολίτες στην περιοχή.

Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος, ο οποίος – αφού αναγνώρισε το δίκαιο των διαμαρτυριών των κατοίκων – μίλησε για το «ενίοτε ανίκητο γραφειοκρατικό κράτος», δεσμευόμενος ότι η διοίκηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τελειώσει γρήγορα η ταλαιπωρία για την περιοχή.

Ελεγκτικός οίκος… έρχεται στον Δήμο

Ένα ακόμη ενδιαφέρον θέμα που έθιξε ο δήμαρχος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Σώματος, ήταν τα οικονομικά του Δήμου. Ο κ. Αμπατζόγλου, αν και είπε ότι σε γενικές γραμμές η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι καλή, πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, όπως οι παλαιότερες δανειακές υποχρεώσεις. Μάλιστα, ζήτησε και τυπικώς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να προβεί σε διαπραγμάτευση με τα τραπεζικά ιδρύματα, διερευνώντας τις δυνατότητες κάποιου «κουρέματος» ή και αναχρηματοδότησής τους.

Επίσης, ο δήμαρχος έθιξε ακροθιγώς τα προβλήματα που υπάρχουν με την εκκαθάριση της περιβόητης «ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.» (Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αμαρουσίου). Οι πληροφορίες μας, πάντως, κάνουν λόγο για πολύ «ακριβό μάρμαρο», που ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, ο κ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε ότι σύντομα έρχεται ελεγκτικός οίκος στον Δήμο, προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για τη συνολική οικονομική κατάσταση και το τι παραλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή.  

Στις 20/9 η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου με την τοποθέτηση του δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια της ανωτέρω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet