Μια… ανάρτηση στοίχισε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής για τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ
Πολιτική

Μια… ανάρτηση στοίχισε την πλειοψηφία στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής για τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ

Ένα σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κ. Σπύρου Παπασπύρου (σ.σ.: πρώην στρατιωτικός ο ίδιος) αναφορικά με έναν εκ των πρωτοστατών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 στοίχισε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής για τον ορισμό του ως νέου προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ). Κι αυτό καθώς η εκλογή του νέου προέδρου πήρε πιο… πολιτικά, αλλά και προσωπικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ήταν αρνητικός στην πρόταση για τον κ. Παπασπύρο, χρεώνοντάς του σκληρή αντιπολιτευτική στάση κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά και θέτοντας θέμα δημοκρατικότητας, με αφορμή σχόλιο του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που – κατά τον ίδιο – εκθείαζε αξιωματικό της χούντας. Μάλιστα, ανέγνωσε απόσπασμα του εν λόγω σχολίου στο Σώμα.

Από εκεί και πέρα, τη… σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Γκιζιώτης, ο οποίος, όταν έλαβε γνώση του γεγονότος, έθεσε θέμα στο Σώμα και ζήτησε από το προεδρείο να καλέσει τον κ. Παπασπύρο – που ήταν στην αίθουσα συνεδριάσεων – προκειμένου να σχολιάσει την επίμαχη ανάρτηση.

Τελικώς, όταν έγινε αυτό, ο κ. Παπασπύρος – αφού έκανε λόγο για «χαφιεδίστικες τακτικές», διευκρίνισε ότι η αναφορά του στον εν λόγω αξιωματικό αφορούσε στη συμμετοχή του σε συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, ανεξαρτήτως της μετέπειτα εμπλοκής του στο πραξικόπημα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γκιζιώτης του ζήτησε επίμονα να καταδικάσει τη συμμετοχή του εν λόγω αξιωματικού στη χούντα και κυρίως τη δολοφονία ενός νέου κατά την καταστολή της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, αυτό δεν έγινε (σ.σ.: σε μετέπειτα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Παπασπύρο, όπως αναφέρεται στη συνέχεια, μας είπε ότι μια φορά του ζητήθηκε να πάρει θέσει για το θέμα, όπως και το έπραξε, αλλά προφανώς η τοποθέτησή του δεν ικανοποίησε τον κ. Γκιζιώτη).

Έτσι, οι δύο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Ανδρέας Γκιζιώτης και Γιώργος Τσιμπουκάκης) καταψήφισαν την πρόταση της διοίκησης για τον ορισμό του κ. Παπασπύρου στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Ε» με τον κ. Γκιζιώτη, ο ίδιος διευκρίνισε ότι η καταψήφιση αφορούσε αποκλειστικώς το πολιτικό σκέλος και τη γνωστή ευαισθησία της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και του ίδιου, σε θέματα Δημοκρατίας, και όχι στον ορισμό του κ. Παπασπύρου στον ΠΑΟΔΑΠ, το έργο του οποίου η παράταξη θα κρίνει με βάση τα πεπραγμένα του.

Ωστόσο, δημοτικοί σύμβουλοι των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων με τους οποίους συνομιλήσαμε εμφανίζονται να έχουν διαφορετική άποψη μεταξύ τους για το κατά πόσο ο κ. Παπασπύρος μπορεί να ασκήσει καθήκοντα προέδρου στον ΠΑΟΔΑΠ, αφού το «σκορ» της σχετικής ψηφοφορίας ήταν 16 κατά και 15 υπέρ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο νόμος μιλά για ορισμό του προέδρου, άρα δεν είναι υποχρεωτική η πλειοψηφία στο Σώμα και άλλοι κινούνται στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση. Μάλιστα, υπήρξε σύμβουλος που μας είπε ότι από τη στιγμή που καταψηφίστηκε το θέμα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έγκριση ούτε για τον πρόεδρο, ούτε για τα άλλα μέλη του νομικού προσώπου…

Σπ. Παπασπύρος: Θα με κρίνετε από το έργο μου…

Το «Ε» συνομίλησε και με τον κ. Παπασπύρου, ζητώντας του την άποψή του για τα δύο θέματα που έχουν ανακύψει.

Για το μεν πρώτο, αυτό της εγκυρότητας του ορισμού του, μας δήλωσε ότι – παρά την κάποια νομοθετική ασάφεια που υπάρχει – ο ορισμός του είναι νόμιμος και πλέον θα ασκήσει τα καθήκοντά του ως νέος πρόεδρος στον ΠΑΟΔΑΠ.

Για το θέμα της ανάρτησης, μας τόνισε ότι αυτό που διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ένα απόσπασμα μιας μακράς ιστορικής συζήτησης που έγινε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το 2013, ενώ η αναφορά του στον συγκεκριμένο αξιωματικό είχε να κάνει με τη «γενναιότητα που επέδειξε» σε συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός και όχι με τη μετέπειτα εμπλοκή του κατά τη διάρκεια της επταετίας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι όποιος διαβάσει το σύνολο της ανάρτησης, θα καταλάβει ότι σκοπίμως απομονώθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα, προκειμένου να δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος του.

Από εκεί και πέρα, και ο ίδιος θεωρεί ότι η αρνητική ψήφος της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν αφορά στον ορισμό του στο νομικό πρόσωπο ΠΑΟΔΑΠ, αλλά στον τρόπο που ο καθένας εκλαμβάνει κάποια πολιτικά πράγματα.

Μάλιστα, νωρίτερα, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Παπασπύρος ανέφερε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής προέβη στον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ). Καθ΄ υπόδειξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά, ορίσθηκα ως Πρόεδρος του Διοικητικού αυτού Συμβουλίου.

Κατά τη διεξαχθείσα, τυπική πλέον, ψηφοφορία, η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων παρατάξεων της αντιπολιτεύσεως δεν μου έδωσαν θετική ψήφο, γεγονός που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Κατ΄αρχάς θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, ορίζοντάς με σ΄αυτή την θέση ευθύνης. Επίσης και στους Δημοτικούς Συμβούλους (συμπολιτεύσεως και αντιπολιτεύσεως) που έδωσαν θετική ψήφο, για την εμπιστοσύνη τους και την διάθεση συναινέσεως. Ευχαριστώ επιπλέον και αυτούς που θεώρησαν καλό να ψηφίσουν αρνητικά, είτε γιατί εκ προοιμίου θεώρησαν ότι δεν είμαι άξιος γι΄αυτή την ευθύνη που μου ανετέθη, είτε για πολιτικούς λόγους. Τους μεν πρώτους για την εμπειρία που προσέθεσαν στις πολλές που έχω, τους δε δεύτερους για την, παρά την αρνητική ψήφο, εκτίμησή τους.

Σε κάθε περίπτωση, το αν είμαι ή όχι άξιος θα κριθεί από την από εδώ και στο εξής πορεία μου στη θέση αυτή, στον πολύπαθο ΠΑΟΔΑΠ. Δηλώνω όμως ότι θα υπηρετήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, το καλώς νοούμενο συμφέρον του ΠΑΟΔΑΠ και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τόσο του Δημάρχου όσο και των Συμβούλων που ήσαν θετικοί ή εξέφρασαν εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι δε ότι θα διαψεύσω τους αρνητικούς, χωρίς βάση, Συμβούλους.

Τέλος, απευθυνόμενος σε θετικούς και καλοπροαίρετους ανθρώπους, θα δανεισθώ μια φράση του Harry Truman: «Boys, if you ever pray, pray for me. I’ve got a most terribly responsible job».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet