Σε απεργιακό κλοιό την Τρίτη η χώρα
Κοινωνία

Σε απεργιακό κλοιό την Τρίτη η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει αύριο η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στις προβλέψεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο μισή ώρα νωρίτερα, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί, μάλιστα, ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του αναπτυξιακού ν/σ, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες αναμένεται να παρουσιαστούν την Τρίτη σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24η απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν:

  • Τρόλεϊ
  • Λεωφορεία
  • Ηλεκτρικός (γραμμή 1)

Την ίδια ώρα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμή 2 και 3), με αποτέλεσμα οι συρμοί να μην λειτουργούν:

  • Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί
  • Από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι οδηγοί των τραμ, οι οποίοι θα απεργήσουν:

  • Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.00 το πρωί
  • Από τις 11.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Δεμένα τα πλοία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), από τις 06:00 έως τις 06:00 της Τετάρτης.

«Να σημάνει γενικός συναγερμός στα καράβια, στα σωματεία, παντού» ζητούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ, «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης της Ν.Δ., που θέλει να βάλει ταφόπλακα στις ΣΣΕ, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης και δίνουν ραντεβού σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:00 της 24ης Σεπτεμβρίου στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά.

Κλάδοι που απεργούν

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες.

Στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet