Πλήρη ενημέρωση ενόψει της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το «The Mall Athens» ζητεί το Ενωμένο Μαρούσι
Κοινωνία

Πλήρη ενημέρωση ενόψει της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το «The Mall Athens» ζητεί το Ενωμένο Μαρούσι

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) σχετικά με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Εφαρμογής (ΡΣΕ) του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) του εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου «The Mall Athens», στο Μαρούσι.

Επειδή η δημοτική αρχή σκοπεύει να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης, όπως υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι Πέτρος Κούκουζας, κατέθεσε το ακόλουθο αίτημα προς τη διοίκηση του Δήμου, προκειμένου η δημοτική παράταξη να προετοιμασθεί πληρέστερα:

Θέμα: Ενημέρωση – συζήτηση για τις τελευταίες αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) σχετικά με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ) του THE MALL ATHENS.

Αξιότιμοι κύριοι,

Στις 05.09.2019 και στις 23.09.2019 συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και συζήτησε θέματα που αφορούν στην τακτοποίηση μέσω Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) του THE MALL ATHENS. Τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη συνεδρίαση είχε ειδοποιηθεί ο Δήμος Αμαρουσίου να παραστεί και να εκφράσει τις απόψεις του.

Στην πρώτη συνεδρίαση ο Δήμος δεν παραβρέθηκε, αλλά αρκέστηκε να στείλει επιστολή με την οποία ζητούσε την αναβολή της λήψεως της σχετικής απόφασης. Το ίδιο ζήτησα και εγώ, κατά τη σύντομη παρέμβασή μου, όπως και η δημοτική σύμβουλος κ. Διακολιού και η πρώην δημοτική σύμβουλος κ. Ψάλτη. Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ δεν απεδέχθη το αίτημά μας.

Στη δεύτερη συνεδρίαση (23.09.2019), το θέμα αφορούσε στην έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής (ΡΣΕ) της έκτασης που περιλαμβάνει το ΕΧΣ. Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο πολεοδομίας κ. Ρώτα Κώστα, τη διευθύντρια Πολεοδομίας, κ. Καββάγια, τον υπεύθυνο πολεοδομικού σχεδιασμού κ. Τσιτσιμπάση Γιώργο και την κ. Καραμπαμπά.

Στην παρέμβασή μου στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ ζήτησα την πλήρη ενημέρωση του Δήμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Εφαρμογής (ΡΣΕ) και την αναβολή της λήψεως απόφασης, προκειμένου να ενημερωθεί ο Δήμος, να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής (ΡΣΕ).

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Μαγιάκης Λευτέρης, με τη δική του επιχειρηματολογία.

Όπως μας υποσχέθηκε ο κ. Ρώτας, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο (25.09.2019) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και πιθανή λήψη απόφασης σχετικά με τη θέση του Δήμου για το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Για την πληρέστερη προετοιμασία μας και προκειμένου η τοποθέτησή μας να είναι ουσιαστική και τεκμηριωμένη στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ζητούνται από τη διοίκηση του Δήμου:

  1. Τα πλήρη στοιχεία που τις κοινοποιήθηκαν από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ (έγγραφα, χάρτες κ.λπ.).
  2. Πλήρη ενημέρωση για τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τη LAMDA DEVELOPMENT και άλλους φερόμενους ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.
  3. Πλήρη ενημέρωση για το εάν υπάρχουν συμφωνίες, προφορικές ή γραπτές και το περιεχόμενό τους.
  4. Οποιοδήποτε έγγραφο υπάρχει που να απευθύνεται στον Δήμο Αμαρουσίου και αφορά στη διαχείριση αυτής της πολύ σημαντικής υπόθεσης για τον Δήμο μας.

Πέτρος Κούκουζας

Δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

Μαρούσι 18.09.2019

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet