Ο Γ. Πατούλης από το Φεστιβάλ CONNECTED WE STAND: Στέλνουμε «ηχηρό» μήνυμα υπέρ της Ειρήνης
Αυτοδιοίκηση

Ο Γ. Πατούλης από το Φεστιβάλ CONNECTED WE STAND: Στέλνουμε «ηχηρό» μήνυμα υπέρ της Ειρήνης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παραβρέθηκε στο τριήμερο φεστιβάλ που διοργάνωσε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης το CONNECTED WE STAND, από την Πέμπτη 19 έως και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος και στην αίθουσα Μετρό του Συντάγματος, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού, αλλά και την οικονομική ενίσχυση 30.000 θυμάτων πολέμου.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη των θυμάτων πολέμου μέσω ειδών ρουχισμού και σχολικών ειδών.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων CONNECTED WE STAND, τα οποία περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες:

  • Εθελοντισμού-Ανιδιοτελούς Προσφοράς, το οποίο απονεμήθηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στην πρωτοβουλία «Love and Serve Without Borders». Το βραβείο παρέλαβε η εθελόντρια και ιδρύτρια Rosemary.
  • Συλλογικής Προσπάθειας, απονεμήθηκε από την Genevieve Wlazel, οικονομική & εμπορική ακόλουθο της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για το έργο τους στον Δήμο Μυτιλήνης. Το βραβείο παρέλαβε η Σταυρούλα Αδαλή.
  • Διεθνούς Παρέμβασης για την Ειρήνη, απονεμήθηκε από τον Γιώργο Αλικάκο, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το βραβείο παρέλαβε η Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια & υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
  • Προσφοράς στην Εκπαίδευση, απονεμήθηκε από τον τέως δήμαρχο Μήλου και πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης ΚΕΔΕ, Γεράσιμο Δαμουλάκη, στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος». Το βραβείο παρέλαβε η Βάσω Τσάκου, μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος.
  • Προαγωγής του Αθλητισμού, απονεμήθηκε από τη δημοσιογράφο και δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Γκαγκάκη, στον αθλητή Στέφανο Τσιτσιπά. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τένις, Σπύρος Ζαννιάς.

Με αφορμή την απονομή του βραβείου, ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Στέλνουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα ότι οφείλουμε να διασφαλίσουμε για τις επόμενες γενιές έναν κόσμο ειρηνικό, όπου θα κυριαρχούν οι αξίες της αλληλεγγύης και τη συναδέλφωσης. Τιμούμε και επιβραβεύουμε όλους τους ενεργούς πολίτες που εθελοντικά αναδεικνύουν, με πρωτοβουλίες και δράσεις, την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Θα είμαστε στο πλευρό τους και θα τους στηρίζουμε».

Λίγα λόγια το CONNECTED WE STAND

Το CONNECTED WE STAND φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πανευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος σκοπεύει στην ανάδειξη του ενεργού πολίτη ως ασπίδα για την κοινωνία και την ειρήνη.

Φέτος, για πρώτη φορά διοργανώθηκε σε τέσσερις πόλεις παράλληλα. Η Αθήνα, οι Βρυξέλλες, η Λεμεσός και το Ναύπλιο, με την UNESCO Αργολίδος, έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την Ειρήνη. Το Σάββατο 21/09 οι τέσσερις πόλεις ενώθηκαν μέσω ζωντανών συνδέσεων.

Το φεστιβάλ επισκέφθηκαν δεκάδες χιλιάδες μοναδικοί επισκέπτες, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εθελοντές και 100 καλλιτέχνες και 30 φορείς.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος & πρέσβειρα Επαναπατρισμού της Αφροδίτης της Μήλου Κλέλια Χαρίση και ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet