Πελοπόννησος: Δύο νεκροί από χτύπημα κεραυνού
Κοινωνία

Πελοπόννησος: Δύο νεκροί από χτύπημα κεραυνού

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Ηλεία και Μεσσηνία από χτύπημα κεραυνού, την ώρα πους σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του ΕΑΑ κατέγραψε περισσότερους από 10.500 κεραυνούς στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα έως τις 13:00.

Συγκεκριμένα, τραγικό τέλος βρήκε ένας 35χρονος αλλοδαπός εργάτης στη Μυρσίνη της Ηλείας, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό, την στιγμή όπου στην συγκεκριμένη περιοχή είχε εκδηλωθεί καταιγίδα.

Ομοεθνείς του, που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή, μόλις τον είδαν να πέφτει στο έδαφος ειδοποίησαν τις αρχές. Στη συνέχεια ο 35χρονος διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παράλληλα, στην Κυπαρισσία ένας δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία και συγκεκριμένα από κεραυνό. Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο άτυχος 56χρονος βρισκόταν σε παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι, της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

Ο άνδρας φέρεται να είχε μεταβεί, μαζί με άλλα τρία άτομα, στον παράνομο σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε μέσα στα σκουπίδια χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Έπεσαν έως το μεσημέρι περίπου 10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 10.500 κεραυνούς στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα έως τις 13:00, από τους οποίους περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Παράλληλα, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet