Στο 11ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Στο 11ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στο 11ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης συμμετείχε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019 στον Πόρο. Η ετήσια αυτή αυτοδιοικητική συνάντηση των αιρετών, πρώην και νυν δημάρχων της Αττικής, έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα σοβαρό βήμα διαλόγου και προτάσεων, για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς οργανώθηκε για 11η φορά από την Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ), με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Το θέμα του φετινού Φόρουμ ήταν «Επιστρέφοντας στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά το πέρας της μνημονιακής περιόδου». Συμμετείχαν δεκάδες διατελούντες και διατελέσαντες δήμαρχοι, ενώ στο Φόρουμ παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ως εκπρόσωπος και του υπουργού Εσωτερικών, που απουσίαζε στο εξωτερικό, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούδη, ως εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. και η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Περιφέρειας Αττικής, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα τη χαρά να συμμετέχω και εφέτος στο Φόρουμ, όπου παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τα Οικονομικά των Δήμων από τον κ. Ράλλη Γκέκα, για την καταστατική θέση των αιρετών από τον παλιό δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Θεόδωρο Γεωργάκη και για Θεσμικά και εκλογικό Νόμο, θέμα που ανέπτυξε ο αγαπητός πρώην δήμαρχός μας Παύλος Καμάρας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, καθώς αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ χρήσιμες για όσους υπηρετούμε τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet