Κύπελλο ΕΠΣΑ: Στην επόμενη φάση Χολαργός, Απόλλων Χαλανδρίου, Βριλήσσια, Πανερυθραϊκός, Ατρόμητος Μεταμόρφωσης και Ηράκλειο
Αθλητισμός

Κύπελλο ΕΠΣΑ: Στην επόμενη φάση Χολαργός, Απόλλων Χαλανδρίου, Βριλήσσια, Πανερυθραϊκός, Ατρόμητος Μεταμόρφωσης και Ηράκλειο

Χολαργός, Απόλλων Χαλανδρίου, Βριλήσσια, Πανερυθραϊκός, Ατρόμητος Μεταμόρφωσης και Ηράκλειο πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ, νικώντας τους αντιπάλους στην 1η αγωνιστική της 3ης φάσης της διοργάνωσης.

Αντιθέτως, αποχαιρέτησαν τον θεσμό Μελίσσια, Πεύκη, Λυκόβρυση και Νέα Ιωνία.

Χαλαρή πρόκριση για Χολαργό

Καμιά δυσκολία δεν συνάντησε ο Χολαργός στο γήπεδό του απέναντι στον Ηρακλή Περιστερίου, τον οποίο και νίκησε με σκορ 4-0, περνώντας στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ήδη στο 12′ ο Λεβέντης σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης δεν… χαρίστηκε στον αντίπαλο τερματοφύλακα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του και κάνοντας το 1-0. Στο 23′ τον ακολούθησε ο Χατζής, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του, για να έρθει στο 30′ ο Τριάντης να ανεβάει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Χατζής βρέθηκε πολύ κοντά στο να κάνει το 4-0, αλλά στο πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει στάθηκε άστοχος, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Τελικώς, ήταν ο Κοκκινέλης, στο 80′, που βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Γιάννης Κουσάνας): Μαρκής, Δαρδαμάνης, Αλικάι, Μάλλιαρης, Ζαχαρόπουλος, Τσίρος (46′ Πασουμίδης), Λεβέντης, Πρεβόλης, Χατζής (46′ Σταμπουλής) , Κοτσολάκος (70′ Κοκκινέλης), Τριάντης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Ανδρέας Νάστος): Μερκούρης, Πάνος (62′ Μπαλούτσος), Κωτσιάς, Μήτρος, Γιαννακόπουλος (46′ Ασφής), Τσιώλος, Καλογήρου, Τζαβάρας (46′ Κακούσιος), Νήτας, Μουράτης, Μαντινιώτης (62′ Κασιμάτης).

Πρόκριση… κάτω του μετρίου για Απόλλωνα Χαλανδρίου

Εάν ο στόχος στον αγώνα Κυπέλλου με τον Α.Ο. Βύρωνα ήταν η πρόκριση του Απόλλωνα Χαλανδρίου στους «32», τότε αυτός επετεύχθη, αλλά «με μια εμφάνιση κάτω του μετρίου», όπως παραδέχεται η ίδια η ομάδα στην ιστοσελίδα της.

Με οκτώ αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Διάνα, παρέταξε τον Απόλλωνα ο Χρήστος Βλάχος. «Υπήρχε η σχετική έλλειψη συνοχής, όμως αυτά που πρώτα περίμενε ο κόουτς να δει ήταν διάθεση, τρέξιμο και προσπάθεια. Στοιχεία που έλειψαν από τους περισσότερους», συνεχίζει την «ανταπόκριση» ο ιστότοπος του συλλόγου των Βορείων Προαστίων.

Το παιχνίδι κύλησε σε ένα αργό και μονότονο τέμπο, με τον Απόλλωνα να έχει μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά να πασχίζει στο να ανοίξει μια καλά οργανωμένη στην άμυνά της ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στο Κάτω Χαλάνδρι με σκοπό να μείνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης μέχρι τέλους, κάτι που πέτυχαν.

Το γκολ που έκρινε τελικά την αναμέτρηση ήρθε με δυνατό πλασέ του Πάρη Κουτσογκίλα στο 27′, μέσα από την περιοχή. Ο 18χρονος μέσος ήταν ο τελικός αποδέκτης μιας όμορφης συνεργασίας, με τον Αλεξανδράκη να δίνει την «ασίστ».

Ο Βύρωνας στο πρώτο μέρος έβγαλε μία επικίνδυνη κόντρα στο 15′, με τον Βασσάλο να αποκρούει το πλασέ από πλάγια θέση, ενώ στο επόμενο λεπτό ένα δυνατό σουτ έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του.

Μία κεφαλιά του Αγκόλι στο 10′ που πέρασε άουτ, δύο παράλληλα γυρίσματα του Παγώνη (20′, 29′), τα οποία έδιωξαν οι αμυνόμενοι, η προβολή από κοντά του Κούκου (33′), που «έγλυψε» το δοκάρι και το απευθείας φάουλ του Μήτρου (39′), το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας, ήταν οι καλές στιγμές του Απόλλωνα.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων έγινε στο 49′, όταν ο Κουτσογκίλας γύρισε την μπάλα στον Παπαδάκη, που πλάσαρε από τη μικρή περιοχή σχεδόν πάνω στον τερματοφύλακα. Το σουτ του Χατζή στο 55′ πέρασε ελάχιστα έξω και κάπου εκεί τελείωσαν και οι ενδιαφέρουσες φάσεις, με μια «έκλαμψη» στο 86′, με τον τερματοφύλακα να βγάζει σε κόρνερ το σουτ από καλή θέση του Οικονομόπουλου, από πάσα του Παγώνη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Χρήστος Βλάχος): Βάσσαλος, Παγώνης, Βλογιαννίτης (46′ Τζανετής), Ψάλλας, Κούκος, Αγκόλι, Κουτσογκίλας Π. (57′ Αυγέρης), Χατζής (57′ Μπαλαχτσής), Παπαδάκης (61′ Οικονομόπουλος), Αλεξανδράκης.

Α.Ο. ΒΥΡΩΝ (Άκης Μιχαηλίδης): Κουβέλης, Ζάχου, Ασπιώτης, Κυρματζόγλου, Πορταλιός (46′ Τρυφέρης), Μπότος (80′ Δημητρούκας), Θοεδώρου, Φαρμάκης, Χάγιας (46′ Καινούργιος), Τσαβαλιάς, Σπυρόπουλος.

«Λύτρωση» στο 92′ για τα Βριλήσσια

Τα Βριλήσσια δεν… πτοήθηκαν απέναντι στην Αργυρούπολη, η οποία πέρσι «ακούμπησε» τον τελικό της διοργάνωσης, και τη νίκησαν εντός έδρας με σκορ 2-1, «πετώντας» την έξω από τη συνέχεια του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν πρώτοι στο 63′ με τον Κόκκινο, αλλά οι φιλοξενούμενοι τους άφησαν να χαρούν μόλις 3 λεπτά, αφού στο 65′ ο Υφαντής πέτυχε την ισοφάριση. Τελικώς, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρουλίδης λύτρωσε τους Βριλησσιώτες, πετυχαίνοντας το «χρυσό» γκολ, που στέλνει την ομάδα των Βορείων Προαστίων στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Τζιβελέκης, Κιρκινής, Γκιωνάι, Μ. Τσιούμας, Τριανταφύλλου, Στ. Τσιούμας (82’ Αραμπατζής), Κόκκινος (90’ Καναβός), Μακρής, Τίκας (75’ Μπακέας), Χατζηπαναγιώτης, Κουρής (75’ Μαρουλίδης).

Γ.Σ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Ευαγγέλου, Μεντόλι, Ζυγούρης, Γεωργακάς, Γιαννίκος, Νταλτάρης (90’ Αργύρης), Παπαθανασίου (66’ Σφακιανάκης), Υφαντής, Γκρεβτσίδης, Σταθακόπουλος (75’ Μαργαρίτης), Δρακωντίδης.

Ο Πανερυθραϊκός άφησε… εκτός τα Μελίσσια

Στο γήπεδο της Νέας Ερυθραίας ο Πανερυθραϊκός δεν άφησε πολλά περιθώρια στα Μελίσσια, τα οποία κέρδισε με 3-0, σταματώντας την πορεία τους στο κύπελλο ΕΠΣΑ.

Δείχνοντας από νωρίς τις επιθετικές διαθέσεις τους, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο πρώτο λεπτό με τον Αναγνώστη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σπάρταλης αναλάμβανε να εκτελέσει φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τανάσι.

Το σκορ παρέμεινε στο 1-0 μέχρι και το 74′, οπότε ο Βελούτσος διπλασίασε τα τέρματα του Πανερυθραϊκού, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε λίγα λεπτά αργότερα (78′) ο Μπαμπαλούκας. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν το γκολ της τιμής, αλλά ο Κουντούρης σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ: Αγγελόπουλος, Σουμελίδης (59’ Δουγιέκος), Ντούμι (46’ Μπαλλής), Γεωργακόπουλος, Νταλένγκα, Αναγνώστης, Βελούτσος, Βαρκαρώτας (46’ Παπαναστασίου), Μπαμπαλούκας (79’ Κουτσουπιάς), Σπάρταλης, Κατσάρας.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ: Τανάσι, Καραμπίνης, Ράπτης (39 Πουλάκης), Κουντούρης, Ντεντόπουλος, Αρβανίτης, Σεϊτάι (46 Καλημέρης), Μαμφρέδας, Κόβος (46’ Παπαχρήστος), Μπαρμπούδης, Κωνσταντάκης.

«Χατ τρικ» Τσάκαλου και πρόκριση για Ατρόμητο Μεταμόρφωσης

Στο γήπεδο της Μεταμόρφωσης, ο Ατρόμητος βάζοντας τρία γκολ μέσα σε σχεδόν ένα 20λεπτο «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση απέναντι στην Αγ. Ελεούσα, την οποία τελικώς κέρδισε με σκορ 4-1.

Το πρώτο γκολ των γηπεδούχων έβαλε στο 45′ ο Τσάκαλος, για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι στο 52′, με τον Μιχαήλ. Με την ισοπαλία φθάσαμε μέχρι το 70′, οπότε ο Κανδρής βάζει και πάλι μπροστά τον Ατρόμητο, για να τον ακολουθήσει ο Τσάκαλος στο 88′ και 91′, κάνοντας τρία τα προσωπικά του γκολ και τέσσερα της ομάδας του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Μαργαρίτης, Σαρηγιαννόπουλος, Κανδρής, Καπέλλης, Σιακαβάρας, Δέμης (61’ Βιτοριάν), Τσερώνης, Τσάκαλος, Κεκούκου, Καπλάνης 50’ Μπούγιας), Κόκκινος (90’ Καυκάς).

ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Ζαφειρόπουλος, Μακρυωνίτης, Μακρής, Μπίκος, Σπύρου, Ξενάκης, Κακκαβάς (53’ Τεπεσίδης), Τσίλιος (72’ Ρούσσος), Κοσμάς (46’ Μιχαήλ), Φίλης (68’ Γιαννακάκης), Λάμπρου.

Η Νέα Ιωνία «λύγισε» στα πέναλτι

Αν και το πάλεψε στο γήπεδο Αλεπότρυπας, στην Κυψέλη, τελικώς η Νέα Ιωνία δεν κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό από την Αθηναΐδα, η οποία κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να προκριθεί με σκορ 7-6 (κανονική διάρκεια αγώνα: 1-1, παράταση: 2-2).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ευνοϊκά για την ομάδα της προσφυγούπολης που βρέθηκε να προηγείται στο 56′, χάρη στο αυτογκόλ του Κατσούδα. Ωστόσο, τα άσχημα άρχισαν από το 68′, οπότε έχασε τον Πρισιμιτζή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, και σαν μην έφθανε αυτό, στο 89′ δέχθηκε και την ισοφάριση από τον Σκεύη.

Στην παράταση (102′) ο Σκεύης ολοκλήρωσε τη «ζημιά» για τη Ν. Ιωνία, πετυχαίνοντας το 2-1, σε μια φάση που άφησε με 9 παίκτες τους φιλοξενούμενους, αφού αποβλήθηκε και ο Τσιληπήρας. Ωστόσο, παρά το μεγάλο αριθμητικό μειονέκτημα, η Νέα Ιωνία κατάφερε στο 117′ να ισοφαρίσει, με τον Παντελίδη και να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί, όμως, οι γηπεδούχοι επέδειξαν μεγαλύτερη ευστοχία και κατάφεραν να κερδίσουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

ΑΘΗΝΑΪΔΑ: Λογοθέτης, Πάσχος (77′ Πυλαρινός), Κατσιώρης (97′ Κορφιάτης), Κατσούδας, Ρόκος, Χρονόπουλος, Φίλος (51′ Τσούτσουρας), Κανδαλέπας, Δουληγέρης, Βαγγέλης (61′ Σκεύης), Καργιώτης.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Δράκος, Σταθόπουλος (105′ Φρατζέσκος), Ζαρκαδούλας, Σιγάλας, Τσιλιπήρας, Μύττης, Μυλόβας (75′ Πανταγιάς), Βογατσάς, Πρισιμιτζής, Γεωργόπουλος (48′ Παντελίδης) Μπαντές (70 Καφετζής).

Στην παράταση χάθηκε η πρόκριση για τη μαχητική Πεύκη

Στο γήπεδο του Ρουφ η Πεύκη παραλίγο να κάνει την ανατροπή απέναντι στα Πετράλωνα, αλλά τελικώς έφυγε ηττημένη στην παράταση με σκορ 3-2.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Λίτση, στο 27′, για να δεχθούν την ισοφάριση στο 59′, από τον Μηνά Βλαβιανό. Δεν το έβαλαν, ωστόσο, κάτω και στο 79′, με τον Καραγιάννη, πήραν και πάλι το προβάδισμα, το οποίο όμως απώλεσαν για δεύτερη φορά στο 89′, από τον Καρακάση. Η «χαριστική βολή» για τους Πευκιώτες ήρθε στο 100′, με «δράστη» και πάλι τον Βλαβιανό, που διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Αναγνωστόπουλος, Βλαβιανός, Μιχαηλίδης, Βλασταράκης, Τσολάκος (80′ Καρακάσης), Τσολάκος, Γκελασβίλι, Βασιλείου (76′ Ανεστίδης), Δήμας (46′ Λογοθέτης), Αρβανιτάκης, Χανιώτης, Μουρίκης (96′ Ιωάννου).

ΠΕΥΚΗ: Ιωαννίδης, Μότσιος, Κρητικός, Παππάς, Γκέκας, Καραγιάννης (84′ Σταματής), Κατάι Φ., Πλατανιάς (90′ Μιχαήλ), Χριστόπουλος (54′ Καπίρης), Λίτσης (63′ Γαλανάκης), Κατάι Τ.

Δίκαιη ήττα και αποκλεισμός για τη Λυκόβρυση

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε ο Χαραυγιακός στο γήπεδο της Ηλιούπολης για να κερδίσει τη Λυκόβρυση με 2-0 και να την αποκλείσει από τη συνέχεια του κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Η κεφαλιά του Παρασκευόπουλου στο 7′ και το πλασέ του Πλούμη στο 35′ (ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι) «σφράγισαν το εισιτήριο» της πρόκρισης για τους γηπεδούχους, που ήταν σαφώς καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ (Λούκας Ρόπας) Μωραϊτης, Τσέκος, Παρασκευόπουλος, Γιαννής, Βακερλής Π. (60′ Χριστόπουλος) Γιαννόπουλος, Οσκίσογλου (76′ Κασσιανός), Κούτρας (50′ Στάθης), Πλούμης, Σπανός (70′ Κουντουριώτης), Σακελλαρίου.

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ (Κώστας Ιωάννου) Γούλας Κ., Γαλακτίδης (46 Γιαννίκος), Θανόπουλος, Αναγνωστόπουλος (27′ λ.τρ. Βυθούλκας), Μηγκάκης, Μήτογλου (73′ Γκούνης), Ψαρομιχελάκης, Τασιούδης, Παπαχρήστου, Σταματέλλος, Πετράκης (46′ Γούλας).

Πρόκριση στα πέναλτι για το Ηράκλειο

Στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Ηρακλείου κατάφερε να πάρει την πρόκριση απέναντι στον Άρη Πετρούπολης στη διαδικασία των πέναλτι, όπου επικράτησε με 6-5. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξε χωρίς τέρματα.

Ήρωας του αγώνα αναδείχθηκε ο Κανακόπουλος, που εξουδετέρωσε δύο από τα πέναλτι της ομάδας του Άρη, αυτά που εκτέλεσαν οι Νίκολι και Ταχιράι. Από τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Θανόπουλος, Σαγανάς, Κατσούλας, Τρακόσης και Τσούκης.

Για τους γηπεδούχους τον δρόμο για τα δίχτυα βρήκαν οι Δαραμάρας, Αντωνόπουλος, Λιαπίδης, Τζώρτζης, Χρήστου και Μέρτκολα, ενώ ο Κατσούλης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Α.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Κανακόπουλος, Μέρτκολα, Κατσούλης, Ζίζηλας, Λαμπρόπουλος (73’ Δαραμάρας), Λιαπίδης, Τούμπας (60’ Χρήστου), Φοινίκης (46’ Τζώρτζης), Σπυριδάκης, Γεωργουδάκης, Αντωνόπουλος.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Αποστόλου, Στασινός (59’ Λάπα), Παναγιωτίδης (46’ Τρακόσης), Βασιλάκος, Τσούκης, Ταχιράι, Κατσούλας, Νίκολι, Λερούτσος (67’ Κυριαζής), Θανόπουλος, Καραδήμας (77’ Σαγανάς).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet