Άλπεις: Κίνδυνος κατάρρευσης τεράστιου παγετώνα – Εκκενώνονται χωριά
Κόσμος

Άλπεις: Κίνδυνος κατάρρευσης τεράστιου παγετώνα – Εκκενώνονται χωριά

Έκκληση για αντιμετώπιση της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη έθεσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, αφού τμήμα παγετώνα στο Λευκό Όρος (Mont Blanc) είναι στο όριο της κατάρρευσης, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει δρόμοι και να εκκενώνονται χωριά.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Κουρμαγιέρ, Στέφανο Μιζερόκι, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης ενός τμήματος παγετώνα, περίπου 250.000 κυβικών μέτρων πάγου.

Ο Μιζερόκι έδωσε εντολή να κλείσουν δύο δρόμοι και να εκκενωθούν καλύβες, αφού ειδικοί είπαν ότι ο παγετώνας Πλανπενσιέ κυλάει με αυξανόμενη ταχύτητα, απειλώντας τμήμα της κοιλάδας Φερέ.

Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το κάτω μέρος του παγετώνα κυλούσε με ταχύτητα 50-60 εκατοστών την ημέρα.

«Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν άλλη μια φορά ότιτο βουνό περνά μια περίοδο μεγάλων αλλαγών λόγω κλιματικών παραγόντων, έτσι είναι ιδιαίτερα ευάλωτο», δήλωσε ο Μιζερόκι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κοντε, μιλώντας την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δήλωσε ότι «η είδηση ότι ένας παγετώνας στο Λευκό Όρος κινδυνεύει να καταρρεύσει είναι μια προειδοποίηση που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους, πρέπει να μας συνταράξει και πρέπει να κινητοποιηθούμε».

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet