Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Mall – Έγκλημα διαρκείας που ολοκληρώνεται
Ποιότητα Ζωής

Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Mall – Έγκλημα διαρκείας που ολοκληρώνεται

Για «έγκλημα διαρκείας που ολοκληρώνεται» κάνει λόγο η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή σχετικά με τη νομιμοποίηση του «The Mall».

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 και η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Mall: Το έγκλημα διαρκείας ολοκληρώνεται

Άλλη η συμπεριφορά της Πολιτείας για τον Όμιλο και άλλη για τους απλούς πολίτες

Στην τελευταία φάση της βρίσκεται μία οργανωμένη προσπάθεια μεταξύ α) της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που έχει την ευθύνη για τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, β) μέρους του τραπεζικού συστήματος και γ) της νυν νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Αμαρουσίου, που έχει εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ώστε με εξαιρετικά ευνοϊκό τρόπο να νομιμοποιηθεί απολύτως το εμπορικό κέντρο «The Mall» συμφερόντων της εταιρείας «Lamda Development» που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων συμφερόντων Λάτση.

Η αποκάλυψη του θέματος έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 25ης Σεπτεμβρίου 2019. Ο νέος δήμαρχος της πόλης, αλλά παλιό στέλεχος της Ν.Δ., κ. Θ. Αμπατζόγλου, με την ευκαιρία ερωτήσεων προ ημερησίας διατάξεως με αντικείμενο την ενημέρωση του σώματος σχετικά με συνεδριάσεις του ΚΕΣΥΠΟΘΑ (επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας) που πραγματοποιούνται την τελευταία περίοδο, προσπάθησε να «νομιμοποιήσει» πολιτικά την τελευταία στιγμή, την απόλυτη συμμετοχή του εδώ και καιρό στην εν λόγω προσπάθεια της κυβέρνησης, τραπεζών και του Ομίλου.

Το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης επιχειρείται να νομιμοποιηθεί πολύ φθηνά και για πάντα. Εξυπηρετούνται έτσι απολύτως τα συμφέροντα του μεγάλου Ομίλου που δραπετεύει από την ιστορική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που με αγώνα ελάχιστων πολιτών στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και την αποφασιστικότητα δικαστών εκδόθηκε – έστω – δεκαπέντε χρόνια μετά την οικοδόμηση του «The Mall».

Αντίθετα, παγιώνεται η αδικία και η καθημερινή επιβάρυνση με κυκλοφοριακό, ρύπανση, θόρυβο, μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις κ.λπ. της συντριπτικής πλειοψηφίας των οικογενειών που μένουν στις γύρω περιοχές κατοικίας του Αμαρουσίου, των μικρομεσαίων εμπόρων του παραδοσιακού κέντρου της πόλης, καθώς και των αντίστοιχων κέντρων όλων των γειτονικών πόλεων, της υποβάθμισης ενός μεγάλου τμήματος των βορείων προαστίων (στο οποίο δεν μένουν οι ελίτ).

Για την υπόθεση αυτή αντίστοιχες ευθύνες φέρουν οι ηγεσίες των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικοί τους παράγοντες σε Περιφέρεια και Δήμο, διότι στην εποχή τους διαδραμάτισαν ακριβώς τον ίδιο ρόλο που σήμερα έχουν αναλάβει και ολοκληρώνουν τα αντίστοιχα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η παράταξη της μειοψηφίας Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή διατύπωσε κατηγορηματικά τη διαφωνία της με την πολιτική της κυβέρνησης και του Δήμου, με σχετική τοποθέτηση που έκανε η επικεφαλής της Μ. Διακολιού.

Τις επόμενες ημέρες η παράταξη θα αναλάβει πρωτοβουλίες με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των κατοίκων και των τοπικών εμπόρων του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet