Παρεμβάσεις Συμμαχίας Πολιτών στην 1η συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Παρεμβάσεις Συμμαχίας Πολιτών στην 1η συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τη βούλησή τους  να είναι δίπλα στους πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, όχι μόνο σε αυτούς που ψήφισαν τη Συμμαχία Πολιτών, αλλά και σε εκείνους που προτίμησαν άλλες παρατάξεις τόνισαν τα μέλη της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

«Αυτό είναι ξεκάθαρο εμείς δεν κάνουμε διάκριση σε «δικούς μας» και σε “άλλους”. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε όλους με συνέπεια και με αρχές. Εμείς θα είμαστε στις γειτονιές και εκεί που υπάρχουν προβλήματα και μετά τις εκλογές. Δεν είμαστε παράταξη μόνο της προεκλογικής περιόδου, γι΄ αυτό σύντομα θα ανακοινώσουμε την πλήρη οργανωτική δομή μας» τόνισε ο επικεφαλής, πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκαν από τη Συμμαχία Πολιτών βασικά θέματα που ενδιαφέρουν μεγάλα τμήματα των πολιτών. Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην προ ημερησίας παρέμβασή του αναφέρθηκε:

  1. Στην παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Άνω Πεύκη και τόνισε ότι η ομόφωνη από όλες τις παρατάξεις απόφαση για την κάλυψη της δαπάνης του δικηγόρου δεν είναι αρκετή. «Ο Δήμος πρέπει  να μπει μπροστά σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις» σημείωσε.
  2. Στον μεγάλο κίνδυνο που δημιουργήθηκε για τη ζωή των παιδιών που παίζουν στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα από την έλλειψη συντήρησης των οργάνων. «Δυστυχώς, όμως, ο Δήμος δεν μας έχει ακόμα ενημερώσει για το γεγονός. Κι επειδή ο δήμαρχος απέφυγε και πάλι να πει κάτι θα επανέλθουμε» επισημαίνει η παράταξη.
  3. Στην απώλεια του οικοπέδου στην Κάτω Πεύκη που είχε παραχωρηθεί επί θητείας Γ. Θεοδωρακόπουλου (2009) από το υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιώ, για την κατασκευή ΚΑΠΗ και κέντρου κοινωνικών υπηρεσιών. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος έκανε λόγο για απώλεια του οικοπέδου λόγω αδιαφορίας των διοικήσεων του Δήμου από το 2011 και μετά.
  4. Στην ανάγκη της άμεσης μείωσης των δημοτικών τελών που είναι, όπως ανέφερε, από τα πιο ακριβά στην Αττική και στην ανάγκη να πληρώνουν οι δύο τέως δήμοι το ίδιο ποσό. «Η ανισότητα που καθιέρωσαν από το 2011 οι διοικήσεις Φωκιανού και Μαυρίδη είναι απαράδεκτη» σημείωσε.
  5. Στη θωράκιση της πόλης στο μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας. «Καθημερινά σε κάποια γειτονιά συμβαίνει και κάτι. Έχουμε υποχρέωση στον Δήμο να καλύψουμε τα κενά που αφήνει η Πολιτεία» επισημάνθηκε
  6. Στο σοβαρό θέμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο οποίο, όπως είπε, «ο Δήμος βρέθηκε ανέτοιμος με συνέπεια να την πληρώνουν τώρα δεκάδες παιδιά».

Στο θέμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης αναφέρθηκε και η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου  Κατερίνα Φασουλά, που είναι εκπαιδευτικός, ενώ η δημοτική σύμβουλος Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, στάθηκε στην ανάγκη να καλύπτονται τηλεοπτικά οι συνεδριάσεις ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet