Την ορθή χρήση των κάδων ανακύκλωσης ζητεί ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Ποιότητα Ζωής

Την ορθή χρήση των κάδων ανακύκλωσης ζητεί ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με αφορμή την εναπόθεση σύμμεικτων και κηπαίων απορριμμάτων μέσα σε κάδους ανακύκλωσης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, απευθύνει αίτηση προς τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τους μπλε κάδους για είδη που δεν ανακυκλώνονται.

«Η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας» επισημαίνει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στην ακόλουθη ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Όλοι μιλάμε για σωστή ανακύκλωση αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο για να συνειδητοποιήσουμε τα πολλά θετικά και σημαντικά της σωστής ανακύκλωσης.

Ο Δήμος μας έχει καταφέρει με δράσεις και με ενημέρωση, που όμως ποτέ δεν είναι αρκετή, να αυξήσει τα ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί χάρτινες συσκευασίες. Έχει αναπτύξει ειδικούς κάδους για τοποθέτηση μεταχειρισμένων ρούχων, αναπτύξαμε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης χαρτιού σε όλα τα σχολεία μας με σημαντικά αποτελέσματα, επίσης ανακύκλωση σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες, μπαταρίες χρησιμοποιημένα λάδια κ.λπ.

Δυστυχώς, όμως, βλέπουμε συχνά φαινόμενα, όπως αυτό στη φωτογραφία, να πετάνε κλαδιά και κηπαία απορρίμματα και κλαδέματα μέσα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Επίσης, φαινόμενο συχνό στους πράσινους κάδους να πετάμε και ανακυκλώσιμα υλικά όταν πάντα υπάρχει ακριβώς δίπλα και ένας ακόμα μπλε κάδος ανακύκλωσης. Τα πράσινα απορρίμματα, κηπαία από κλαδέματα κ.λπ. τα τελευταία χρόνια τα μεταφέρουμε σε ειδικό εργοστάσιο επεξεργασίας κι έτσι δεν καταλήγουν σε ταφή. Το ίδιο γίνεται και με τα υλικά από ανακατασκευές (μπάζα) από τις ανακατασκευές που κάνουν συνδημότες μας από σπίτια – διαμερίσματα.

Η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας. Αφορά τη ζωή τη δίκη μας και των παιδιών μας. Αυτό τον κόσμο τον έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές. Ας είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον, το μεγάλο μας σπίτι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet